Shell Moerdijk en Bilfinger Industrial Services verlengen samenwerking

Foto zichtbaar op: https://www.is-bnl.bilfinger.com/media/nieuws/nieuwsberichten/article/8133/

Shell Moerdijk en Bilfinger Industrial Services Nederland BV hebben op 16 september een nieuw multidisciplinair raamcontract afgesloten voor access solutions, isolatie, conservering en tracing. Het raamcontract is een verlenging van twee jaar van het bestaande contract en omvat een aanzienlijke scope waarvoor dagelijks 150 tot 200 Bilfinger medewerkers aan de slag zijn.

De belangrijkste speerpunten in dit contract zijn efficiëntie, innovatie en digitalisatie. John Putter, Manager Operations van Bilfinger en verantwoordelijk voor deze site: “We kijken echt naar de beste en meest efficiënte manier om bereikbaarheid op hoogte te voorzien. Dat kan steigerbouw zijn, maar ook andere methoden zoals hoogwerkers en rope access kunnen worden ingezet”. Daarnaast wordt hier het Operational Excellence programma van Bilfinger uitgerold. Hiervoor kregen voormannen en projectleiders een LEAN-training en hebben zij al meerdere procesoptimalisaties kunnen verwezenlijken met hun teams.

Bilfinger zet bij Shell Moerdijk verschillende innovatieve oplossingen in. Zo zijn de Scaffolding App, de FingerScan en de Insulation PrefApp van Bilfinger daar al sinds de introductie in gebruik. Met deze innovaties wordt de registratie van uren, het opnemen van steiger- en isolatiewerk en het maken van werkbonnen volledig gedigitaliseerd. Een deel van de informatie uit deze systemen wordt in de Client Portal verwerkt, waardoor de contractverantwoordelijken van Shell in één oogopslag alle relevante gegevens kunnen inzien. Eén van de laatste digitaliseringsslagen is de inzet van Robotic Process Automation (RPA). Een systeem waarmee de administratieve workflow volledig wordt geautomatiseerd. Bovendien worden er bij Shell Moerdijk door Bilfinger productinnovaties ingezet zoals de conserveringsmethode TSA (Thermal Sprayed Aluminum) en UHP robotstralen.

Naast deze speerpunten staat het thema ‘samenwerken met vertrouwen’ centraal in het partnerschap tussen Bilfinger en Shell Moerdijk – een partnerschap met een lange geschiedenis die teruggaat naar de bouw van de plant ruim 50 jaar geleden. Richard Zwinkels, General Manager Shell Moerdijk: “Het is niet voor niets dat onze gezamenlijke geschiedenis zo ver teruggaat. In een goede relatie waarbij er sprake is van wederzijds vertrouwen durven partners elkaar ook uit te dagen  en samen te kijken naar een effectievere manier van werken. Daar heb je elkaar voor nodig. Pas wanneer onze contracten bijdragen aan een gezonde marge voor onze leveranciers én aan duurzame verbeteringen en kostenverlagingen aan onze zijde, is er sprake van echte partners.”

Duncan Hall, COO van moederconcern Bilfinger SE geeft aan: “We moeten streven naar de meest veilige en efficiënte manier van werken. Door samen te werken met vertrouwen vinden we daar altijd mogelijkheden voor. Daarbij realiseren we ons dat bereikbaarheid op hoogte maatwerk is, waarbij steigerbouw één van de opties is om dit te bewerkstelligen, maar er ook goede alternatieven zijn.“

Foto zichtbaar op: https://www.is-bnl.bilfinger.com/media/nieuws/nieuwsberichten/article/8133/

Richard Zwinkels (l) en Duncan Hall (r) ondertekenen het raamcontract.