Shell: we gaan sneller verduurzamen

Shell: we gaan sneller verduurzamen

Shell heeft voor het eerst sinds de uitspraak in de rechtszaak tegen het olieconcern gereageerd. Bij Topman Ben van Beurden overheerst nog altijd de teleurstelling, maar tevens belooft hij het bedrijf sneller te zullen gaan verduurzamen. “Ik ben nog steeds teleurgesteld dat Shell eruit wordt gepikt in een uitspraak die volgens mij niet helpt bij het terugdringen van CO2-uitstoot,” zo schrijft Van Beurden. Samen met zijn collega’s voelt hij echter ook ‘een vastberadenheid om de uitdaging aan te gaan’.

45%

Shell was van plan om in 2030 20 procent van haar CO2-uitstoot te hebben gereduceerd, maar de rechter verplichtte het bedrijf in een uitspraak om in 2030 al 45% te hebben gereduceerd. Hoe die nieuwe reductiedoelstelling gehaald moet worden, heeft Van Beurden nog niet duidelijk gemaakt.

Samenwerken

Van Beurden benadrukt dat Shell niet alleen de versnelde reductiedoelstelling kan halen. “De energietransitie is te groot voor één bedrijf om op te lossen. We moeten samenwerken, met de samenleving, overheden en onze klanten om een betekenisvolle verandering in het wereldwijde energieverbruik voor elkaar te krijgen.”

Beroep

Ondanks het feit dat in het vonnis is vastgelegd dat Shell direct tot actie dient over te gaan – en ook niet mag wachten op de uitspraak in een hoger beroep- gaat Shell waarschijnlijk in hoger beroep.