Op transportbanden en in sorteermachines kan men de detectie van polybags, platte poststukken, geperforeerde en ongelijkmatige objecten voortaan met een gerust hart overlaten aan de nieuwe RAY10 en RAY26 van SICK. Deze arrraysensoren scoren hoog in detectieperformance, bereik (tot 4,5 meter), instelgemak en minimale downtime. Dankzij hun compacte bouwvorm kunnen ze eenvoudig aan de zijkant van de transportband geplaatst worden.

Instellen van de arraysensoren gaat eenvoudig met de PinPoint-LED en optische uitlijning. Handig is de transportbandonderdrukking op de RAY26: binnen de onderste 1 tot 3 mm van het scanveld kan de detectie worden onderdrukt, zodat een lichte trilling geen foutieve detectie veroorzaakt. Stofvorming brengt de RAY10 en RAY26 nauwelijks van de wijs. Daarvoor zorgt de continue schakeldrempelaanpassing (CTA). Zo wordt de downtime, nodig voor reiniging, ver teruggebracht.

Kerninformatie:

  • Arraysensoren voor de detectie van geperforeerde, onregelmatige of platte objecten op transportbanden
  • Groot bereik: RAY10 tot 1,5 m (voor objecten vanaf 5 mm); RAY26 tot 2 m (voor objecten van 2-3 mm), 3 m (voor objecten vanaf 5 mm) of 4,5 m (voor objecten vanaf 10 mm)
  • Compacte bouwvorm voor eenvoudige integratie aan zijkant transportband
  • Met continue drempelaanpassing (CTA) voor stoffige omgevingen en met uitlijnhulp
  • RAY26 met transportbandonderdrukking (tegen foutieve detectie) en autocollimatie (geen minimumafstand tussen sensor en reflector)

Voor meer informatie: www.sick.nl