• Digitalisering van low-flow (kleine diameters) flowmetingen
  • Uitbreiding van het sensorprogramma met DN100 en DN150
  • Transmitter met Modbus, Profibus PA en Profibus DP communicatie
  • Uitermate geschikt voor toepassingen in olie- en gasindustrie, de marine- en scheepvaartindustrie en chemische industrie

Siemens breidt de toepassingsmogelijkheden van haar beproefde digitale Coriolis platform uit: de digitale transmitters Sitrans FCT030 en FCT010 kunnen voortaan gecombineerd worden met de Sitrans FC MASS2100 en FC300 Coriolis sensoren. Hiermee is de range van Di 1.0 tot DN15 ook volledig gedigitaliseerd. Hiermee kunnen klanten hun low-flow applicaties optimaliseren, bijvoorbeeld in batch-, doserings- en afvultoepassingen. Daarmee profiteren gebruikers in tal van branches – van de chemische tot de automobielindustrie – van de toonaangevende hoge nauwkeurigheid en reproduceerbaarheid van 0,1% respectievelijk 0.05% van de massaflow, de zeer nauwkeurige dichtheidsmeting van 0,5 kg/m3 en de 100 Hz signaalverwerking. Deze zeer hoge update rate zorgt voor een maximale nauwkeurigheid en reproduceerbaarheid, die bijvoorbeeld vereist is bij het vullen van drankflessen.

Verder is het portfolio uitgebreid met grootte diameters, omdat deze veelvuldig worden in de olie- en gasindustrie, de marine- en scheepvaartindustrie en chemische industrie. De sensor Sitrans FCS400, die al jaren beschikbaar is in de diameters DN15 tot en met DN80, is nu ook leverbaar  in de diameters DN100 en DN150. Hiermee is het FCS400-portfolio voor een breder scala aan toepassingen geschikt: voor OEM-applicaties, procesregelingen in de chemische, farmaceutische industrie, de voedings- en genotmiddelenindustrie, voor ijkwaardige metingen in de onshore- en offshore-industrie tot en met verlading op schepen. De FCS400 is een van de meest compacte Coriolis-sensoren op de markt. Hij beschikt over een zeer robuuste sensorbehuizing, waardoor de meter ongevoelig is voor procesruis en kan worden uitgerust met diverse procesaansluitingen voor standaard, hygiënische en NAMUR-applicaties.

Om de flexibiliteit bij de installatie te vergroten en het gebruik in de praktijk te vereenvoudigen, heeft Siemens daarnaast het transmitteraanbod uitgebreid. De Sitrans FCT030 is nu verkrijgbaar in een wandbehuizing waarmee configuratie op afstand mogelijk is. Dat kan bijvoorbeeld gebeuren via de communicatie met Modbus of Profibus DP/PA (profiel 4), het ideale protocol voor processen met een snelle uitwisseling van gegevens. De volledig grafische HMI (Human-Machine-Interface), die al was uitgerust met een intuïtieve menustructuur en verschillende voorgeprogrammeerde setups, is nog verder geoptimaliseerd, om het navigeren voor gebruikers te vereenvoudigen.

Hetzelfde geldt voor de innovatieve SensorFlash® MicroSD-kaart, die is aangevuld met functies  automatische registratie en dataopslag van meetgegevens. Op deze manier worden zowel proces- en diagnosegegevens als ook gewijzigde instellingen aan de apparatuur automatisch opgeslagen met maximaal 100 records per log. Daarmee kunnen gebruikers alle processen analyseren, om zo de efficiëntie en de productkwaliteit te optimaliseren.

De digitale transmitters Sitrans FCT030 en FCT010 kunnen voortaan gecombineerd worden met de Sitrans FC MASS2100 en FC300 Coriolis sensoren. Hiermee is de range van Di 1.0 tot DN15 ook volledig gedigitaliseerd. Hiermee kunnen klanten hun low-flow applicaties optimaliseren, bijvoorbeeld in batch-, doserings- en afvultoepassingen.