Siemens breidt haar portfolio van positieregelaars uit met Sipart PS100

  • Sipart PS100 voor eenvoudige en snelle ingebruikname
  • Positieregelaar Sipart PS2 met verbeterde diagnosefuncties
  • Siemens Valve Monitoring-app voor uitgebreide controle- en analysemogelijkheden

Met de Sipart PS100 presenteert Siemens een nieuwe positieregelaar die zich kenmerkt door een eenvoudige ingebruikname en hoge robuustheid. Met één druk op de knop wordt de Sipart PS100 geïnitialiseerd. Hierbij stelt het apparaat zich automatisch in op de aangesloten klep, zonder verder noodzakelijke instellingen vooraf. Desgewenst kan de positieregelaar met één verdere druk op de knop voor een specifieke toepassing worden geoptimaliseerd. Net zoals een camera met portret-, sport- of nachtmodus kan de positieregelaar worden ingesteld op verschillende modi voor nauwkeurige en snelle regeling, gebruik met boosters en andere toepassingen. Deze functionaliteiten besparen tijd, reduceren de kosten van inbedrijfstelling en verhogen de return on investment.

De Sipart PS100 is uitgerust met een grote, overzichtelijke display die gebruikers de status van het apparaat in één oogopslag toont. Met de vier-toetsen-bediening en Namur NE107-ondersteuning kan het apparaat snel en gemakkelijk worden geconfigureerd. De Sipart PS100 is verkrijgbaar in twee behuizingsvarianten: polycarbonaat en aluminium. Dankzij de bijzonder robuuste en duurzame materialen is de nieuwkomer in het Siemens-portfolio van positieregelaars ook bestand tegen zeer zware en agressieve omgevingen. De Sipart PS100 maakt gebruik van moderne contactloze technologie om de positie van de klep te bepalen. Hierdoor wordt slijtage geëlimineerd, wat zorgt voor een lange levensduur van het apparaat, en wordt een eenvoudigere en snellere inbedrijfstelling ondersteund. Uitgerust met een corrosiebestendige geluidsdemper is de Sipart PS100 bij uitstek geschikt voor toepassing in de chemie- en energiesectoren.

Met de Sipart PS100 presenteert Siemens een nieuwe positieregelaar die zich kenmerkt door een eenvoudige ingebruikname en hoge robuustheid. Met één druk op de knop wordt de Sipart PS100 geïnitialiseerd. Hierbij stelt het apparaat zich automatisch in op de aangesloten klep.