Siemens breidt LR100-serie uit met twee nieuwe 80 GHz-radarmetingen

SITRANS LR100 application

Hoogfrequente radar levert betrouwbare metingen onder veeleisende omstandigheden
Bedieningstoetsen en display zorgen voor eenvoudige inbedrijfstelling en biedt ondersteuning bij diagnoses
Breed scala aan vloeistof- en vaste stofapplicaties in vrijwel alle marktsegmenten, waaronder afvalwater, drinkwater, energie en chemie  

Siemens breidt de Sitrans LR100-serie uit met twee nieuwe 80 GHz-radarmetingen. Deze hoogfrequente, compacte niveaumeters zorgen zelfs onder de meest veeleisende omstandigheden voor een betrouwbare en reproduceerbare meting. Beide modellen zijn snel en gemakkelijk te configureren. De Sitrans LR140 biedt de eenvoud van 4-20 mA waarbij de configuratie verloopt via Bluetooth en de Sitrans mobile IQ App. De Sitrans LR150 heeft een display en vier bedieningstoetsen voor lokale configuratie of monitoring van data. Configuratie is ook mogelijk op afstand via Bluetooth en de Sitrans mobile IQ App of via HART-communicatie en Simatic PDM.

Met de gemakkelijke Quick Start Wizard is de niveaumeter binnen luttele minuten in bedrijf. De speciaal voor Siemens ontwikkelde microchip zorgt voor een snelle respons en een extreem hoge gevoeligheid waarmee zelfs de zwakst terugkomende echosignalen gedetecteerd kunnen worden.

Door deze betrouwbare technologie komt de gebruiker minder bloot te staan aan gevaarlijke situaties: het is niet nodig om in tanks te klimmen, over putten te leunen of in krappe ruimtes te kruipen om instrumenten te onderhouden, dan wel te bedienen. Omdat de radarmetingen geen dode band hebben en een hoge meetnauwkeurigheid van 2 millimeter, kunnen ze betrouwbaar meten tot aan de antenne over de gehele meetrange. Hiermee wordt kostbare overvulling vermeden en wordt de bedrijfszekerheid van de installatie verhoogd. Omdat de sensoren geen dode zone hebben, kunnen ze betrouwbaar meten tot aan de antenne, waardoor kostbare overvulling wordt vermeden. Bovendien verhoogt een meetnauwkeurigheid van 2 millimeter de bedrijfszekerheid van de toepassing over het hele meetbereik.

Al deze prestaties zijn verpakt in een water- en corrosiebestendige IP68 PVDF behuizing. De integratie van niveaumeters dan wel procesinstrumentatie aan de installatie opent nieuwe mogelijkheden; het analyseren van het proces, het identificeren van procesverbeteringen, alsmede het verhogen van de bedrijfszekerheid en veiligheid van de installatie. Gebruikers kunnen de gemeten proceswaarden of diagnose- en onderhoudsinformatie controleren vanuit de controlekamer of verbinding maken met MindSphere, het cloudgebaseerde, open IoT-besturingssysteem van Siemens.