Siemens en Google Cloud slaan handen ineens voor AI-oplossingen voor de industrie

Siemens, bekend om de vele oplossingen voor industriële automatisering, gaat samenwerken met Google Cloud om Artifical intelligence en Machine Learning te integreren in de automatiseringsoplossingen.

Artificial Intelligence (AI) en Machine Learning (ML) worden in de procesindustrie nog op beperkte schaal toegepast. Dat AI en ML nog niet grootschalig van de grond komen zit hem enerzijds in legacy apparatuur, vooral in het OT-domein. Anderzijds weten veel plant owners vaak niet hoe ze met AI en ML hun processen kunnen verbeteren.

Siemens wil AI en ML componenten in automatiseringsoplossingen gaan integreren door AI en ML algoritmen van Google Cloud in de oplossingen van het Digital Industries Factory Automation-productgamma van Siemens toe te passen. Door AI en ML in de procesautomatisering te integreren zou bijvoorbeeld predictive maintenance makkelijker kunnen worden vormgegeven.

Siemens heeft al langere tijd een applicatie om IT-oplossingen naar het OT-domein te brengen: Siemens’ Industrial Edge is bedacht om data rechtstreeks uit de productielijnen te verzamelen en die data snel en ter plekke te ‘preprocessen’. De Industrial Edge applicatie zal dan ook het platform worden waarop nieuwe AI en ML algoritmes van Google Cloud het gebruik van dergelijke nieuwe technologie in het OT-domein stimuleren.