Scherpenzeel, 7 juli 2020 – Machinefabrikant Simac Masic implementeert industriële pc’s van HPS Industrial in twee nieuwe inspectiesystemen in de farmaceutische industrie. Simac gebruikt de krachtige PC’s voor kwaliteitscontroles in een markt waarin de vraag naar die diensten enorm stijgt.

Veel fabrikanten van geneesmiddelen zien een groei in de vraag naar hun producten. Door de toenemende vraag naar producten, stijgt de vraag naar controle logischerwijs ook. Vroeger gebeurden deze controles vaak steekproefsgewijs, tegenwoordig is het steeds vaker de norm dat alle producten gecontroleerd worden: de zogenaamde honderdprocent controle. Mensenwerk kan die controle simpelweg niet bijhouden, Machines van Simac vervangen mensen daarom, en hebben daar krachtige hardware voor nodig.

Machines van Simac controleren zogenaamde primaire verpakkingen van geneesmiddelen. Medicijnflesjes en rubberen afdichtingen zijn daar voorbeelden van: het zijn de verpakkingen die in direct contact staan met het geneesmiddel.

Ivo de Rooij, directeur bij Simac Masic: “Voor honderdprocent controles in onze machines hebben wij betrouwbare hardware nodig die minimaal onderhoud behoeft. De PC’s van HPS Industrial zijn de hersenen van onze machines en hebben genoeg rekenkracht om de verwerking van onze data aan te kunnen.”

Stephan Nagtegaal, directeur bij HPS Industrial: “Wij zijn trots op het vertrouwen dat Simac heeft in onze PC’s. Juist in de farmaceutische markt is het belangrijk dat systemen stabiel en betrouwbaar zijn. Onze computers voldoen aan de meest strenge eisen en we hebben er vertrouwen in dat we Simac nog lange tijd optimaal kunnen ondersteunen.”