Siemens heeft voor het portfolio SIRIUS ACT drukknoppen en signaalelementen een nieuwe communicatie oplossing. Deze flexibele oplossing combineert SIRIUS ACT met Profinet waardoor elementen drukknoppen en signaalelementen direct verbonden zijn met besturing. Het stelt de gebruiker in staat snel een veiligheidsoplossing te implementeren, waarmee de flexibiliteit toeneemt. Dat is mogelijk omdat deze communicatie oplossing de bedradingfouten, -tijd en -ruimte reduceert en aanpassingen vereenvoudigt bij wijzigingen.

De oplossing is betrekkelijk simpel. SIRIUS ACT componenten worden verbonden met een module naar de interface module door middel van bandkabel. De Profinet communicatie met het besturingssysteem vind dus plaats via de interface module. De veiligheidsfuncties zoals een noodstop, kunnen simpel op de interface module geplaatst worden.

Gemakkelijk in gebruik
SIRIUS ACT componenten zijn ontworpen voor eenvoudige montage op een operator paneel en zijn snel in gebruik. De componenten kunnen bijvoorbeeld direct gekoppeld worden aan een Touch Panel (HMI – Human Machine Interface) en dan geconfigureerd en geparameteriseerd in de TIA (Totally Integrated Automation) Portal. Functioneel testen en in bedrijfstellen kan ook onafhankelijk van het besturingssysteem, omdat elke module is voorzien van een LED voor status diagnose. Naast de Profinet oplossing, heeft het SIRIUS ACT portfolio ook de mogelijkheid via AS-interface en IO-Link communicatie en natuurlijk de klassieke schroef- en veerklem verbinding.

Met behulp van de online SIRIUS ACT configurator kunt u snel en comfortabel componenten samenstellen en bestellen. Met de functie Drag & Drop in de configurator kunnen losse componenten, drukknopkasten en tekstlabels individueel en klantspecifiek worden samengesteld. Via een uniek gegenereerd CIN-nummer (Configuration Identification Number) kunnen klanten hun configuratie op elk moment nabestellen, zonder hun gegevens opnieuw te moeten invoeren.

Nadere informatie:
Jeroen van der Kooij, Siemens Nederland N.V.
Tel: +31 (0)6 5495 6205, E-mail: jeroen-vander.kooij@siemens.com
www.siemens.com/nl/sirius-act