Huntsman

Het Amerikaanse chemiebedrijf Huntsman is van plan om voor eind volgend jaar de vestiging in het Belgische Everberg te sluiten. Daarmee zouden tegen de 400 mensen hun baan kunnen verliezen.

Bij Huntsman in Everberg worden diverse chemische producten vervaardigd. Onder andere coatings die in de lucht- en ruimtevaart worden ingezet, komen uit de stal van Huntsman. Het Amerikaanse chemieconcern streek in 1999 in het Belgische Everberg neer en maakte er hun Europese hoofdkantoor van.

Maar het bedrijf heeft, net als vele andere bedrijven in de industrie, met forse tegenwind te maken. Daarbij noemt Huntsman in een interview met de Belgische Radio 2 niet de torenhoge energieprijzen, maar vooral de hoge inflatie, de hoge rentevoet en de vertragende wereldeconomie.

Huntsman is van plan de site bij Everberg op te doeken en het hoofdkantoor naar Frankfurt te verhuizen. De ontwikkelingsafdeling in Everberg wordt naar een andere locatie in België verhuisd. Volgens de directie van het bedrijf zijn deze maatregelen nodig om de duurzaamheid van het bedrijf op lange termijn te waarborgen.

De vakbond en het bedrijf gaan in goed overleg proberen het aantal ontslagen tot een minimum te beperken. Voor de mensen die moeten vertrekken, zal er een goede regeling worden opgezet.

Heb je interesse in vacatures binnen de industrie? Klik dan hier op industrie vacatures.