SMC flowschakelaar PF3W-Z/L: nauwkeurige diagnose van vloeistofprocessen

Amsterdam, 9 juli 2020 – De nieuwe digitale flowschakelaar van SMC (PF3W-Z/L-serie) is een betrouwbare en efficiënte oplossing in processen die afhankelijk zijn van de vloeistofstroom. Of het nu gaat om het koelwater van spuitgietmachines en laspistolen of om koel- en temperatuurregelaars, alleen met alle relevante gegevens kunnen de processen soepel verlopen.

Van de halfgeleider- tot de automobiel- en laserindustrie moeten procesingenieurs zorgen dat vloeistoffen snel en met het ideale bereik door machines en systemen stromen. Nauwkeurige metingen zijn daarom essentieel. Als in koelprocessen nauwkeurigheid niet is gegarandeerd, kan het proces worden verstoord of zelfs volledig uitvallen, met onnodige kosten tot gevolg.

IO-Link protocol

SMC heeft aan de digitale flowschakelaars van deze serie een IO-Link-uitgang toegevoegd om het proces efficiënter en veiliger te maken. Daardoor is realtime diagnose van het apparaat mogelijk, zodat bij afwijkingen direct kan worden gereageerd. De IO-Link-uitgang biedt ook toegang op afstand tot de gegevens van het apparaat en de status van het proces. Dit verbetert de betrouwbaarheid van het proces en vermindert de totale kosten.

Het IO-Link-communicatieprotocol zorgt voor een snellere inbedrijfname en eenvoudige vervanging van een apparaat, omdat de parameters in de master kunnen worden opgeslagen. Dankzij standaardbekabeling via een M8-connector is de aansluiting in enkele seconden voltooid. De PF3W-Z/L-serie is op basis van de IP65-beschermingsgraad zeer veilig en biedt bescherming tegen het binnendringen van stof en water.

Display in drie kleuren

Het display in drie kleuren toont niet alleen het debiet, maar ook de gegevens van de instelwaarde, de cumulatieve waarde en de maximum- en minimum waarden. De gebruiker kan eenvoudig schakelen tussen de parameters. Bovendien kan het display worden gedraaid. Na installatie kan het zonder gereedschap horizontaal of verticaal worden uitgelijnd, waardoor het aflezen eenvoudiger is, zelfs vanuit lastige posities.

De serie valt op door de compacte afmetingen die ongeveer 40% kleiner zijn dan van eerdere versies. Het nominale debiet voor water varieert van 0,5 tot maximaal 250 l/min. Een geïntegreerde temperatuursensor zorgt voor extra diagnostische nauwkeurigheid van de processen in het weergavebereik van -10 tot +110 °C. Optioneel is de PF3W-Z/L-serie van SMC ook verkrijgbaar met een afsluiter voor debietregeling, waardoor meer toepassingen mogelijk zijn.

Klik hier voor meer informatie.