Amsterdam, 31 mei 2022 – In de voedselverwerkende industrie moeten componenten worden toegepast die aan strikte hygiënerichtlijnen voldoen, omdat zij in contact kunnen komen met eindproducten voor consumenten. De nieuwe KFG2H-E serie van SMC bestaat uit ‘s werelds eerste en tot dusver enige EHEDG-gecertificeerde pneumatische koppelingen (type EL klasse I Aux). Dankzij het hygiënische ontwerp van gepolijst roestvast staal is er geen ophoping van vloeistoffen en vuil, wat ten goede komt aan hygiëne en voedselveiligheid. De koppeling is zeer snel effectief te reinigen.

Om installaties, machines en afzonderlijke componenten in de voedselverwerkende industrie veilig en schoon met elkaar te verbinden, moeten koppelingen aan hoge eisen voldoen. SMC heeft de nieuwe KFG2H-E koppelingen ontwikkeld voor toepassingen die regelmatig worden gereinigd of in contact komen met schoonmaakmiddelen. Ze voldoen aan de hoge eisen van EHEDG (European Hygienic Engineering and Design Group) voor componenten in open processen die met vloeistoffen en zonder demontage worden gereinigd. Ze zijn daarmee de ideale oplossing voor optimale hygiëneveiligheid in deze sector.

Hygiënisch ontwerp voor meer voedselveiligheid
Het gladde roestvaststalen (RVS 316) oppervlak met een ruwheid van 0.8µm en de grote hoeken voorkomen het aanhechten en ophopen van verontreiniging. Daarnaast worden de blauw gekleurde pakkingen van FKM-rubber tijdens de montage op een bepaalde manier samengedrukt door metalen buffers, waardoor ze naadloos in het ontwerp passen. De koppelingen voldoen aan de hoogste beschermingsklasse tegen vuil en vocht: IP69K. Ze zijn geschikt voor water, stoom en perslucht. De proceseigenschappen zijn geschikt voor de meest extreme omstandigheden, met temperaturen van -5 tot +150 ºC (geen bevriezing) en een werkdrukbereik van -100 kPa tot 1 MPa.

Veiligheid conform internationale wetgeving
Op basis van de unieke certificering volgens de EHEDG-richtlijnen en conformiteit met de specificaties van Europese en Amerikaanse wetgeving is deze koppeling geschikt voor veilig gebruik in internationale voedselverwerkende omgevingen – dus overal waar producerende en verpakkende bedrijven moeten voldoen aan de hoogste eisen voor hygiëne en voedselveiligheid.

Over SMC
SMC is gespecialiseerd in industriële automatisering en is wereldwijd de grootste leverancier van pneumatische componenten. Met 12.000 basisproducten en meer dan 700.000 varianten biedt SMC-oplossingen voor de automatisering van productieprocessen in iedere industriesector. SMC Corporation, opgericht in 1959, is gevestigd in Tokyo en genoteerd aan de Tokyo Stock Exchange. SMC heeft wereldwijd ruim 20.000 medewerkers, 34 productievestigingen en vijf technische centra.

SMC Nederland, opgericht in 1981, heeft vestigingen in Amsterdam (hoofdkantoor) en Eindhoven (Technology Center). SMC Nederland verzorgt ook technische opleidingen en trainingen voor klanten, distributeurs en techniekdocenten. In samenwerking met haar klanten biedt SMC een voorsprong op het gebied van industriële automatisering. De Japanse waarden zijn de basis van het handelen naar medewerkers en klanten. SMC Nederland wil herkend worden als dé kennispartner voor veilige en duurzame technologie.

Meer informatie: www.smc.nl