SMC Pneumatics wordt SMC Nederland

Met ingang van 1 januari 2019 verandert de bedrijfsnaam van SMC Pneumatics BV in SMC Nederland BV.

De oorsprong van de Japanse onderneming SMC ligt in pneumatische componenten en systemen. Enkele jaren na de oprichting in 1959 is SMC zich hierin gaan specialiseren. Met het brede assortiment pneumatiek is SMC wereldwijd uitgegroeid tot marktleider. Vandaar dat in veel landen ‘Pneumatics’ in de bedrijfsnaam werd opgenomen. Hoewel pneumatiek nog steeds tot het kernassortiment behoort, heeft SMC ook andere industriële producten ontwikkeld om te voorzien in de automatiseringswensen van haar klanten. Voorbeelden zijn elektrische aandrijvingen, vacuümtechniek, sensoren, apparatuur voor temperatuurregeling en ionizers om statische lading te verwijderen.

Internationaal en onderscheidend
SMC is in 83 landen actief met in totaal ruim 19.000 medewerkers. Productie vindt plaats op 36 locaties. Voor de Europese markt werd zes jaar geleden een fabriek in Tsjechië geopend. Het aanbod is ongekend groot voor een industriële onderneming. SMC ontwikkelt, produceert en levert automatiseringsproducten die technologisch het verschil maken én aansluiten op een visie die wij delen met onze klanten: beter, efficiënter en duurzamer produceren.

Website en e-mail
Met de naamswijziging verandert ook het website-adres: www.smcpneumatics.nl wijzigt in www.smc.nl. In de e-mail adressen verandert alleen de domeinnaam (smc.nl). De tenaamstelling voor het @ teken wijzigt niet.

Over SMC
SMC is wereldwijd, in 83 landen, de grootste leverancier van pneumatische componenten en systemen voor de automatisering van productieprocessen. Met 12.000 basisproducten en meer dan 700.000 varianten biedt SMC oplossingen voor iedere industriesector. SMC Corporation is gevestigd in Tokyo en genoteerd aan de Tokyo Stock Exchange. SMC heeft wereldwijd bijna 20.000 medewerkers, 500 verkoopkantoren en 36 productievestigingen. De ontwikkeling van producten vindt plaats in eigen Technical Centres in Japan, China, Verenigde Staten, Verenigd Koninkrijk en Duitsland.

In Nederland heeft SMC vestigingen in Amsterdam (hoofdkantoor) en Eindhoven (Technology Center). Opgericht in 1981 heeft SMC Nederland tachtig medewerkers, inclusief een team van 35 sales engineers voor persoonlijk klantencontact. In Eindhoven verzorgt SMC de assemblage van klant specifieke oplossingen en het onderhoud van SMC Thermo Chillers. Met vernieuwende producten en diensten maakt SMC zich sterk voor actuele ontwikkelingen, zoals Machineveiligheid, Energy Efficiency en Industrie 4.0. SMC Nederland heeft een eigen opleidingscentrum en een breed aanbod van cursussen en trainingen voor medewerkers, klanten, distributeurs en techniekdocenten.

Meer informatie: www.smcpneumatics.nl