Snelle conversie van Analoog naar IO-Link

Met de IO-Link Analoog Converters van Murrelektronik kunnen analoge sensoren en actuatoren in het veld eenvoudig, snel en zonder aansluitfouten op een IO-Link-Master worden aangesloten.

Veel sensoren en actuatoren zijn ontworpen voor directe inzet in IO-Link toepassingen. Echter komt het nog steeds voor dat klassieke analoge sensoren en actuatoren in een installatie geïntegreerd moeten worden. Een snelle, eenvoudige en kostengunstige manier is gebruik te maken van de IO-Link-adapters van Murrelektronik. Die zetten het analoge signaal om naar het IO-Link-protocol met een hoge resolutie conversie van 16 bit.

De IO-Link Analoog Converters zorgen ervoor dat verschillende type analoge apparaten op een IO-Link-Master aangesloten kunnen worden. Een voorbeeld hiervan zijn de Murrelektronik MVK-metall en Impact67 IP67 veldbusmodules, die 2- of 4- ingebouwde M12 IO-linkmasters hebben, waardoor u een compleet stekkerbare installatie krijgt. Dit geeft een extra kostenbesparing op de installatietijd en voorkomt aansluitfouten.

Een bijkomend voordeel is dat als de adapter direct achter de analoge sensor of actuator gemonteerd wordt geen speciale afgeschermde kabel gebruikt hoeft te worden voor de verbinding met de IO-Link-Master (maximale kabellengte 20m.).