Sterke groei maakt capaciteitsuitbreiding noodzakelijk

Het managementteam van JUMO bouwt aan de toekomst met de nieuwe productielocatie in Rodges, Duitsland. Vanaf links: Bernhard Juchheim (directeur en partner), Dimitrios Charisiadis (directeur), Michael Juchheim (directeur en partner)

JUMO bouwt nieuwe productielocatie in Industriepark West

Op het tot dusverre braakliggende terrein van het JUMO Industriepark West bij Rodges (D) zal een ultramodern terrein voor twee nieuwe productielocaties worden gebouwd. De geplande nieuwbouw is een duidelijk engagement voor de vestigingsplaats Fulda en voor de verdere groei van de ondernemingsgroep in de regio.

Eind 2013 verwierf JUMO een terrein van 100.000 vierkante meter op het Industriepark West bij Rodges voor een nieuwe sensorenfabriek. De aankoop van het Morgensterhaus en het vertrek van Juchheim Börner GmbH hebben in de daaropvolgende jaren echter geheel nieuwe mogelijkheden geboden voor de verdere ontwikkeling van de bestaande JUMO-vestigingen. Het nieuwbouwproject werd daarom uitgesteld.

De ontwikkelingen van de laatste maanden hebben echter tot een herwaardering van de situatie geleid, zoals JUMO-directeur en aandeelhouder Bernhard Juchheim uitlegt: „De temperatuursensoren en de drukmeettechniek groeit bij JUMO bovengemiddeld snel. Tegelijkertijd worden wij hier geconfronteerd met een sterke druk op de kosten, dit moeten wij opvangen door verbeteringen in de productieprocessen door te voeren. Aan deze twee uitdagingen kan op de bestaande locaties niet langer op concurrerende wijze worden voldaan. Op het terrein in Industriepark West wordt daarom een nieuwe, ultramoderne en toekomstbestendige productielocatie gebouwd voor onze sensoren en drukmeettechniek inclusief bijbehorende logistiek “.

Voor bedrijfsleider en partner Michael Juchheim is dit de enige logische stap: „De nieuwe productielocatie biedt de mogelijkheid voor een ruimtelijk flexibele planning en de mogelijkheid om ons gehele productieproces verder te optimaliseren. Wij willen samen met onze medewerkers blijven groeien op de locatie Fulda en het terrein van Industriepark West biedt voldoende ruimte voor de ontwikkeling van ons bedrijf in de komende jaren. Dit stelt ons in staat om in de toekomst nog beter en sneller op de markteisen te reageren. “

Het besluit voor een extra productievestiging is ook de eerste stap in het nieuwe planningsproces. „Wij beginnen nu op volle snelheid aan het gedetailleerde planningsproces, dat een concreet tijd en kostenkader omvat, “voegt JUMO-directeur Dimitrios Charisiadis toe.