De afgelopen jaren hebben we steeds vaker te maken gekregen met extreem weer. Daarmee is het risico op beschadigingen aan onroerend goed en woningen toegenomen. Met name het ongecontroleerd dichtslaan van ramen en deuren door harde wind kan snel tot beschadigingen leiden. In het ergste geval kan het glas zelfs breken. Dempingsspecialist ACE Stoßdämpfer vraagt deelnemers aan de INNOVACE 2022, de jaarlijkse wedstrijd van ACE voor studenten, om hier een oplossing voor te bedenken. De deadline voor inzending is 30 september 2022.

Het bedrijf uit het Duitse Langenfeld vraagt studenten om een oplossing te bedenken die moet voorkomen dat ramen en deuren ongecontroleerd dichtslaan. Daarbij moeten beschadigingen en lawaaioverlast worden vermeden. Deelnemers dienen een ontwerp inclusief technisch bewijs voor de functionaliteit en haalbaarheid ervan in te sturen. Studenten(teams) van (technische) universiteiten en hogescholen vanuit opleidingen als werktuigbouwkunde, constructie, mechatronica en elektrotechniek wordt gevraagd een zo onopvallend mogelijk onderdeel te ontwikkelen.

Prijzengeld en aanmelding

De student of het studententeam dat het beste ontwerp inlevert, kan een bedrag van € 5.000,- winnen. Daarnaast ontvangt de begeleidende leerstoel of opleiding een bedrag van € 2.000,-. Meer informatie is op de homepage van ACE Stoßdämpfer te vinden: https://www.ace-ace.nl/nl/nieuws-pers/ace-awards/innovace-2022.html

 

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden door een e-mail te sturen naar Toni Triediger, triediger@stabilus.com.