Op 14 juni organiseert Secura voor de zestiende keer de Black Hat Sessions. Het jaarlijkse securitycongres vindt dit jaar plaats in het NBC Congrescentrum te Nieuwegein en biedt een inspirerende dag vol technische- en niet-technische lezingen gericht op het informeren van zowel IT Pro’s als het management.

Het thema dit jaar is: Take Control of Your Digital Security (before some else does)! Prominente nationale en internationale sprekers uit het veld zullen de deelnemende organisaties voorzien van kennis, nieuwe inzichten en praktische handvatten om zelf de controle te kunnen nemen over de eigen digitale veiligheid. In een gevarieerd dagprogramma met vier verschillende side-tracks zal zowel verdieping als verbreding worden gezocht op een aantal onderwerpen waaronder de GDPR, Red Teaming, hardware hacking, privacy, Internet of Things en cloud security.

Host van de dag is Chris van ‘t Hof, onderzoeker en schrijver van het boek Helpful Hackers. Andere sprekers zijn ondermeer Michel van Leeuwen (Afdelingshoofd bij Directie Cybersecurity at Ministerie van Veiligheid en Justitie), Ralph Moonen (technisch directeur bij Secura), Adam Laurie (directeur Aperture Labs), Wolter Karssenberg (senior privacy officer voor ABN AMRO), Miranda Chilvers (Supervisor Operational Risk bij De Nederlandsche Bank), Petr (lid van het BSPA team (AIVD), Neal Conijn (Senior Consultant Red Teaming & Security Intelligence bij SoSecure), Elisa Costante (Head of Research bij SecurityMatters), Nirvana Meratnia (Associate Professor aan de Universiteit Twente) en Fabian van den Broek (Radboud Universiteit).

Bovendien maakt een capture the flag voor studenten van hogescholen en universiteiten onderdeel uit van het programma. Aan het einde van de dag worden de winnende teams bekend gemaakt. Aan de eerste prijs hangt een bedrag van €2048,-, aan de tweede €1024,- en de derde prijs gaat samen met een bedrag van €512,-.

De Black Hat Sessions Part XVI vindt plaats op donderdag 14 juni 2018 in NBC Congrescentrum in Nieuwegein. Het programma start om 09.20 uur en duurt tot 16.30 uur. Aansluitend wordt nog een borrel georganiseerd. Registratie is mogelijk vanaf 08.30 uur. Meer informatie over het congres is te vinden op: www.blackhatsessions.com.