Technische sector wil allround inzetbaarheid en oplossing voor personeelstekort

Uit een onderzoek van het ROVC (de ROVC Techbarometer) blijkt dat de technische sector graag allround inzetbaarheid van het personeel wil en het tekort aan technisch personeel hoger op de agenda wil zetten.

Volgens John Huizing, directeur bij ROVC, hangt het tekort aan technici en allround inzetbaarheid nauw met elkaar samen. “Het allround opleiden van technici is in mijn ogen de oplossing om het structurele tekort terug te dringen. Dit verkleint de mismatch. De automatisering en toenemende integratie van intelligente technieken vragen om een nieuw en breder pakket aan vaardigheden. Allround opleiden biedt uitkomst voor bedrijven, omdat technisch medewerkers multi-inzetbaar worden. Het werkt ook positief voor de technicus zelf, want door zijn vaardigheden uit te breiden versterkt hij zijn positie op de arbeidsmarkt.”

Het onderzoek werd uitgevoerd door 969 respondenten uit de technische branche te bevragen over markt-, HR- en opleidingstrends binnen de techniek. Het complete rapport is hier te lezen.