woensdag, maart 22, 2023

Specialisme

klantspecifieke temperatuursensoren

temperatuur gerelateerde instrumenten

Meer Tempcontrol? Lees onze onderstaande artikelen:

Tempcontrol

Tempcontrol, opgericht in 1975, is dé specialist op het gebied van meten, regelen en registeren van temperatuur, vocht en dauwpunt. Wij produceren temperatuursensoren op klantspecificatie en in standaard uitvoering. Ook zijn wij leverancier van een breed scala aan temperatuur gerelateerde instrumentatie. Op onze locatie in Nootdorp beschikken wij over een productieafdeling, een kalibratielaboratorium en een cleanroom.

Temperatuursensoren
De meeste temperatuursensoren die wij leveren worden in overleg met de klant op maat gemaakt en met ruim 45 jaar ervaring zijn wij in staat om steeds weer de juiste oplossing te vinden. Er zijn veel uitvoeringsvormen mogelijk. Weerstandsthermometers en thermokoppels kunnen vervaardigd worden in diverse lengtes, diameters en procesaansluitingen. Een snelle responsietijd, hoge nauwkeurigheid, een lange termijnstabiliteit, bestand tegen hoge of juist lage temperaturen, eigenlijk behoort bijna alles tot de mogelijkheden. In onze cleanroom zijn wij tevens in staat om zeer schone, stofvrije sensoren te produceren en te leveren.

Kalibratielaboratorium
In ons eigen kalibratielaboratorium meten, optimaliseren, kalibreren en stabiliseren wij sensoren en meetinstrumenten. Eigenschappen zoals insteekeffect, zelfverwarming en responsietijd kunnen worden bepaald. Hiermee garanderen wij dat de door ons geproduceerde sensoren en meetinstrumenten voldoen aan de eisen en wensen van de klant. Tempcontrol biedt kalibratiefaciliteiten binnen het temperatuurbereik van -50 ºC tot 280 ºC. Hiervoor hebben wij de beschikking over vijf vloeistofgevulde kalibratiebaden. Voor de sensoren die niet in een vloeistofbad gekalibreerd kunnen worden, hebben wij een temperatuurkamer voor droge kalibraties beschikbaar. Naast kalibraties behoort stabilisatie van sensoren ook tot de mogelijkheden. Stabiliteitsonderzoek op lange termijn kan worden uitgevoerd tot 1000 °C.
In ons laboratorium kunnen tevens thermodynamische onderzoeken plaatsvinden.

Instrumentatie
Naast temperatuursensoren is Tempcontrol ook leverancier van een compleet programma voor het meten, regelen en registreren van temperatuur, vocht en dauwpunt. Hierbij kunt u denken aan kalibratieapparatuur zoals kalibratiebaden, blokbaden, precisie thermometers en klimaatkamers. Tevens leveren wij referentiestandaarden die wij zelf in huis produceren. Transmitters, indicators, regelaars, dataloggers, handheldapparatuur, dauwpuntmeters, infrarood apparatuur en optische temperatuurmeetinstrumenten en sensoren behoren ook tot ons assortiment.

Industrieën
In bijna alle industrieën waar temperatuur een kritische factor is, zijn de sensoren van Tempcontrol vertegenwoordigd. Zo zijn wij onder meer actief in de medische en voedingsmiddelenindustrie, lucht-, ruimte- en scheepvaart, halfgeleider-, kunststoffenindustrie en defensie. Maar ook de pharma- en petrochemie, de machineen apparatenbouw, installatiebedrijven en laboratoria vertrouwen op onze producten en diensten.

Leuke vacatures
Wil je meewerken aan de groei van ons bedrijf? Bekijk dan onze vacatures en stageplaatsen op www.tempcontrol.nl/vacatures

Voor meer informatie; klik op de link naar de bedrijfspagina.

Adres Ambachtshof 54, 2632 BB NOOTDORP
Telefoon 015 251 1831
Email info@tempcontrol.nl
Website http://www.tempcontrol.nl/
Social media kanalen Facebook | Linkedin | Instagram