Tsubaki Nakashima Co/Ltd verhoogt OEE met Intelligente Data Analyses

De lagerrollen worden bij TN vervaardigd uit gewalste/getrokken draad dat in rollen wordt aangeleverd. In de eerste fase van het productieproces wordt de draad door een treksteen getrokken om hem iets dunner en rechter te maken.

Dat het lastig is om op mondiaal niveau milieuafspraken te maken, werd tijdens de klimaattop in Glasgow wel duidelijk. Grootmachten krijg je blijkbaar moeilijk in beweging, maar om de klimatologische vooruitzichten van onze planeet wat rooskleuriger te maken, kunnen individuele bedrijven nu al het verschil maken.

Zoals Tsubaki Nakashima, die in haar fabriek in Veenendaal aantoont dat op basis van datacollectie en -analyse met EMI de OEE significant omhoog kan. Los van een hoger productierendement levert dit ook directe milieuwinst op in de vorm van energiebesparing, afvalreductie en indirect een lagere CO2 uitstoot.

De fabriek in Veenendaal was ooit onderdeel van de Zweedse lagerproducent SKF en werd, na een eerdere overname door NN, Inc. Ball & Roller Division, in 2017 onderdeel van de Japanse multinational Tsubaki Nakashima Co/Ltd, kortweg TN. Werden in de SKF-tijd
met 1.100 mensen alle lageronderdelen nog volledig in eigen huis geproduceerd, tegenwoordig ligt de focus meer op (geautomatiseerde) productie van specifieke componenten. Dit betekent dat door een workforce van zo’n 220 medewerkers, in de huidige TN vestiging in Veenendaal geharde en geslepen stalen rollen voor cilindrische- en sferische rollagers worden geproduceerd.

Lees hier het gehele artikel