Ultrasone niveaumeter van Siemens nu direct aan Profinet

Siemens brengt met de Sitrans Multiranger 200 HMI de volgende generatie digitale ultrasone niveaumeters op de markt. Deze ruisongevoelige en uiterst nauwkeurige niveaumeter is geschikt voor applicaties waarin een kwalitatief hoogwaardige niveaumeting van vloeistoffen en vaste stoffen vereist is. Daartoe behoren bijvoorbeeld  niveau- en pompbewaking in de water- en afvalwater industrie, voorraadbeheer van (dier)voeding en  chemicaliën in de voedings- en chemische industrie  alsmede vrachtwagen verladingen.

De Multiranger 200 HMI kan direct geïntegreerd worden in diverse industriële netwerken waaronder Devicet, Modbus TCP/IP, Ethernet IP, Profibus DP en Profinet. Als gekozen wordt voor Profibus of Profinet communicatie, dan kan het instrument geconfigureerd en geparametreerd worden in TIA (Totally Integrated Automation) Portal. Dit verzekert een snelle een eenvoudige opstart van het instrument.

Bij de installatie en tijdens bedrijf onderscheidt de Multiranger 200 HMI zich door zijn grote gebruiksvriendelijkheid. Het maakt niet uit of de inbedrijfname via TIA portal of de nieuwe HMI-interface, met zijn vier bedieningstoetsen en menu gedreven parameter structuur word verzorgd. Er is altijd een eenvoudige en snelle opstart van het instrument gegarandeerd. De menustructuren en HMI-interface zijn bovendien aan de praktijk getoetst, omdat ze identiek zijn met de beproefde digitale Coriolis-transmitter Sitrans FCT030.