De nieuwe compacte druksensoren met schakelfunctie VEGABAR en de capacitieve niveauschakelaars VEGAPOINT zijn perfect toegesneden op standaardapplicaties. Een highlight is de 360°-indicatie van de schakelstatus, waarvan de kleur uit 256 kleuren kan worden gekozen en die vanuit alle richtingen snel afleesbaar is.

Kwaliteit op alle niveaus

De productie van levensmiddelen is een kwestie van vertrouwen en hygiëne komt in de productiemethoden op de eerste plaats. Bepalend voor het succes zijn zowel de veiligheid als de efficiëntie waarmee foutloos kan worden geproduceerd – bij het afvullen, bij het indampen of bij de CIP-reiniging. Des te belangrijker is het voor eigenaren van installaties om volledig te kunnen vertrouwen op de meettechniek. Niveau- en druksensoren van VEGA hebben over een tijdsbestek van vele decennia naam gemaakt vanwege hun betrouwbaarheid en lange levensduur. Robuust, veelzijdig en ook nog eenvoudig in het gebruik: daarmee geven zij zelfs onder extreme omstandigheden of onder druk van strenge regelgeving de belangrijke impulsen voor meer veiligheid en efficiëntie in installaties.

 

Totaalaanbieder voor niveau en druk

Met nieuwe series compacte instrumenten – druksensoren en niveauschakelaars – completeert VEGA nu haar meettechniekportfolio voor de levensmiddelenproductie. De productfamilies VEGABAR en VEGAPOINT bewijzen dat automatisering zeer eenvoudig en tegelijkertijd zeer efficiënt kan zijn, zonder daarbij concessies te hoeven doen aan de veiligheid, hygiëne en nauwkeurigheid. De nieuwe meetinstrumenten zijn bij uitstek toegesneden op standaardapplicaties, waarbij echter geen concessies mogen worden gedaan aan de kwaliteit. Hun uniforme hygiëneadaptersysteem zorgt voor de flexibiliteit die nodig is om kosten en voorraden op een zinvol niveau te houden. De procesaansluitingen kunnen op basis van wat nodig is worden geselecteerd en aan de eisen ter plaatse worden aangepast.

 

Betrouwbaarheid rondom dankzij 360°-indicatie van de schakelstatus

Alle schakeltoestanden zijn dankzij de rondomweergave van de schakelstatus vanuit elke richting visueel waar te nemen. De kleur van de lichtring blijft zelfs bij daglicht goed te zien, ook omdat uit 256 kleuren kan worden gekozen. Daarmee is in één oogopslag te zien of de meetapplicatie werkt, of de sensor schakelt en of er misschien een storing in het proces aanwezig is.

 

Intelligentie met IO-Link

De nieuwe compacte serie zit vol met intelligente sensortechniek: het standaardprotocol IO-Link zorgt voor de universele en tegelijkertijd zeer eenvoudige communicatie. Daarmee beschikken de instrumenten over het gestandaardiseerde communicatieplatform dat een naadloze gegevensoverdracht en een eenvoudige integratie van de installatie mogelijk maakt.

Het uniforme en flexibele hygiëneadaptersysteem van de nieuwe serie instrumenten dringt de kosten terug en houdt de voorraden tot een minimum beperkt.

Eenvoudiger met draadloze bediening

De nieuwe series meetinstrumenten VEGABAR en VEGAPOINT zijn heel comfortabel met een smartphone of tablet uit te lezen en te configureren. Juist in omgevingen als cleanrooms, waar de toegang toch al niet makkelijk is, worden zo de inbedrijfstelling en bediening sterk vereenvoudigd.

De nieuwe druksensoren van het type VEGABAR en niveauschakelaars van het type VEGAPOINT vormen voor VEGA een belangrijke mijlpaal. Met de zeer eenvoudige procesintegratie en een voor hygiëne geoptimaliseerde vormgeving ontvangen gebruikers niet alleen het hele scala aan niveau- en drukmeettechniek van één leverancier, maar ook een op de marktbehoefte afgestemde combinatie van veiligheid, flexibiliteit en reproduceerbaarheid in het levensmiddelenproces.

Meer informatie op www.vega.com/levensmiddelen.