Op 23 november a.s. wordt Machevo Connect georganiseerd op locatie Supernova in Jaarbeurs Utrecht. Charles Groenhuijsen geeft op dit event een lezing en hieronder lees je wat je kunt verwachten.

‘Als je praat over innovatie in de economie denken de meeste mensen aan grote bedrijven als Google, Facebook, Apple, Amazon. De procesindustrie lijkt daar een beetje achteraan te hobbelen. Want wat verandert daar nu écht? Bulk = bulk. Toch? Dat wordt niet anders. En is ook niet zo sexy.
 
Wie denkt: ‘Ach, die innovatie: Dat vindt vooral in ándere bedrijfstakken plaats’ heeft het radicaal bij het verkeerde eind. We noemen dat wel het Kodak-momentje. Bij Nokia en BlackBerry weten ze dan ook precies wat je bedoelt. Dat waren bedrijven die gezapig voortsukkelden op de rechter baan. Voor ze het wisten werden ze links en rechts ingehaald door ondernemers die net ietsje beter hadden opgelet.
 


In de procesindustrie staan radicale veranderingen op stapel. Om te beginnen eisen klanten en consumenten nu duurzaamheid. Iedereen is daar nu wel van doordrongen. Maar er zit veel meer aan te komen. Wat zullen de gevolgen zijn als déze voorspelling uitkomt: ‘Niet langer olie, maar Smart Data zijn de brandstof van de digitale economie van de 21e eeuw’.
 
Wie nu nog denkt dat bijvoorbeeld bitcoin, blockchain en kwantumcomputers een ‘ver-van-jullie-bed-show’ zijn vergist zich vreselijk.
 


In mijn lezing op 23 november a.s. zal ik jullie met veelzijdige voorbeelden en vrolijke voorspellingen meenemen in deze digitale toekomst.
Met een optimistische conclusie: Technologie is geen bedreiging. Integendeel. Maar je moet er wel actief op inspelen.
 
Dan maakt techniek jullie industrie veiliger, efficiënter, transparanter en goedkoper.
 Mooi toch?’