Ultrasone debietmeter met hoge nauwkeurigheid en lage gebruikskosten

Siemens heeft de ultrasone Clamp-on debietmeter Sitrans FS220 op de markt gebracht. Het is de nieuwste aanwinst in het groeiende portfolio van digitale debietmeters van Siemens. Met de combinatie van de transmitter Sitrans FST020 en de op de leiding gemonteerde Sitrans FSS200 transducers, biedt de Sitrans FS220 een optimale meetperformance, superieure nauwkeurigheid, kostenefficiency en gebruiksvriendelijkheid. De nieuwe Clamp-on flowmeter is toepasbaar in diverse industrieën voornamelijk in die industrieën waar behoefte is aan kosteneffectieve oplossingen, zoals drinkwater, afvalwater, energie, HVAC en chemie.

De nieuwe transmitter Sitrans FST020, met het geïntegreerde PerformancePLUSTM algoritme, heeft in vergelijking met zijn voorganger niet alleen betere meetperformance, ook het bedieningsgemak en de klantspecifieke aanpassingsmogelijkheden zijn geoptimaliseerd. De Clamp-on flowmeter meet met een nauwkeurigheid van 1% van de gemeten volume flow heeft een reproduceerbaarheid van 0.25%, conform ISO11631 en een verbeterde nulpuntstabiliteit welke automatisch wordt aangepast waardoor het handmatig nulstellen overbodig is.

De Sitrans FST020 is zeer gebruiksvriendelijk bij de inbedrijfstelling, het dagelijks gebruik én het onderhoud. Het vergrootte grafische display beschikt over intuïtieve menu navigatie, meerdere quick-start wizards en vijf afleesvensters die de gebruiker afzonderlijk kan configureren. Per uitleesvensters kunnen maximaal zes parameters worden weergegeven.

De innovatieve SensorFlash® micro SD-kaart biedt toegang tot alle productgegevens en certificaten, direct vanaf een PC of via de in de transmitter geïntegreerde USB-servicepoort. Met de automatische registratie en dataopslag van meetgegevens  worden zowel proces- en diagnosegegevens als ook gewijzigde instellingen aan de apparatuur automatisch opgeslagen met maximaal 100 records per log. Daarmee kunnen gebruikers alle processen analyseren, om zo de efficiëntie en de productkwaliteit te optimaliseren. Ook het digitale platform van de transmitter heeft zich in de praktijk bewezen, want het heeft dezelfde HMI’s en menustructuren als de meer geavanceerde ultrasone clamp-on transmitter FST030 en de Coriolis-transmitter FCT030.

De Sitrans FST020-transmitter is ontwikkeld voor gebruik in combinatie met de bestaande lijn ultrasone Clamp-on transducers Sitrans FSS200, die zonder procesonderbreking op leidingen met een diameter tot 10 m kunnen worden gemonteerd. Omdat de transducers geen contact maken met het medium en geen bewegende delen bevatten, zijn ze praktisch onderhoudsvrij. Voor uitdagende toepassingen, zoals vloeistoffen waarin zich veel lucht of deeltjes bevinden, wordt geprofiteerd van het gepatenteerde WideBeam® principe, waardoor op deze toepassingen een prima meetperfomance aan de dag gelegd wordt, zonder noemenswaardig verlies van nauwkeurigheid.

  • Nieuwe en voordelige ultrasone Clamp-on debietmeter, type Sitrans FS220
  • Gebruiksvriendelijke interface met quick-start wizards voor vereenvoudigde en versnelde opstart
  • Hoge nauwkeurigheid,1 procent van de volume flow
  • Nieuwste aanwinst in portfolio van digitale debietmeters

Meer informatie: www.siemens.nl