The Sunday Times schrijft vandaag dat een groeiende groep Unilever aandeelhouders is niet blij met de voorgenomen verhuizing van Unilever naar Rotterdam.

De Britse krant verklaart te hebben gesproken met enkele anonieme grootaandeelhouders en uit die gesprekken blijkt dat de benodigde steun van 75% van de aandeelhouders niet behaald zal worden.

Een woordvoerder van Unilever verklaarde direct na het verschijnen van de krant dat de berichtgeving in het artikel niet overeenkomt met de mening van de meerderheid van de aandeelhouders: “We zijn de laatste tijd uitgebreid in gesprek geweest met onze aandeelhouders. Ze hebben hun steun uitgesproken, omdat ze erkennen dat dit beste manier is om op lange termijn goed te presteren en waarde toe te voegen”.

Op het moment dat Unilever het kantoor in Londen sluit heeft dat invloed op de FTSE100, de belangrijkste graadmeter voor de Londense beurs. Op het moment dat het Unilever-aandeel daaruit verdwijnt, is Unilever minder interessant voor fondsen en zal het aandeel waarschijnlijk in waarde dalen. Overigens is nog niet duidelijk of Unilever daadwerkelijk uit de FTSE100 zal verdwijnen. Daarover wordt nog overleg gevoerd.