Volop elektronicanieuws bij KELLER

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De ontwikkelingen in de elektronica gaan razendsnel. Daarom worden ook de componenten van KELLER met regelmaat onder de loep genomen om te zien of ze nog kunnen blijven voldoen aan onze strenge eisen – en die van onze klanten.

Onze X-Line-producten hebben zo’n wijziging in de elektronica ondergaan. Om beter te zeggen: er is een compleet nieuwe elektronicaserie ontwikkeld, compleet met verbeterde specificaties en meer digitale interfaces. En natuurlijk volledig compatibel met het vertrouwde KELLER-communicatieprotocol en -software.

Deze ontwikkeling heeft betrekking op meer dan 40 KELLER-series. Om alles in goede banen te leiden, zal deze aanpassing daarom in fases worden doorgevoerd. De eerste series zijn sinds juni 2021 voorzien van de nieuwe elektronica, met een nieuwe firmware-versie en een vernieuwd Modbus protocol.

De aanpassing betreft de volgende series: 23X, 23SX, 26X, 33X, 35X, 36X, 36XW, PD-33X. De wijziging geldt ook voor custom made sensoren die zijn voorzien van de X-Line elektronica (typenummers met een “X” zoals de 10LX). De gebruiker merkt niets van alle aanpassingen aan de elektronica. Er zijn namelijk geen veranderingen in het gebruik. Maar doordat de nieuwste updates zijn geïnstalleerd, is het gevolg dat de elektronica sneller reageert en – wel direct merkbaar – dat we voor de oplevering in de software kunnen bepalen welk uitgangsignaal de sensor krijgt. Analoog, digitaal, RS485, SDI-12, I2C, in onze productie kunnen we nu flexibel kiezen welke signaal we de sensor meegeven.

De bekende hoge nauwkeurigheid en scherpe prijs van de sensoren van KELLER hebben nu als extra pluspunt dat ze voorzien zijn van de nieuwste elektronica voor heel veel verschillende toepassingen.

CANopen

Hét communicatieprotocol voor bussystemen in de automotive is CANopen. CANopen software zorgt voor een universele uitwisseling van gegevens en regelt allerlei basisfuncties zoals een adres – om een deelnemer direct te kunnen aanspreken – of een hartslag – om continu te controleren of deelnemers nog aanwezig of actief zijn. De sensoren Series 23SX-C hebben nu een CANopen output. Dus de automotive kan nu nog meer profiteren van de KELLER kwaliteit. Wat je ook maar wilt meten aan druk, we gaan de uitdaging graag aan.

Nieuw! I/O Link

De nieuwe Serie 21Zio is de eerste KELLER sensor met I/O link.

De compacte druktransmitters van de serie 21Zio kunnen zowel als druktransmitter als als drukschakelaar worden gebruikt. Dankzij de universele IO-Link-interface volgens IEC 61131-9 is de sensor flexibel en eenvoudig en snel te integreren in intelligente automatiserings- en andere systemen. De schakelfuncties en andere parameters kunnen direct via IO-Link worden opgeroepen en geconfigureerd. Op deze manier worden stilstandtijden van machines tot een minimum beperkt en personeel ontlast.