VoltH2 wil in Terneuzen fabriek voor groene waterstof bouwen

Sweco is verantwoordelijk voor het ontwerp en de ingediende vergunningsaanvraag voor degroene waterstoffabriek in Terneuzen (Sweco).

VoltH2 wil na Vlissingen nu ook in Terneuzen een fabriek voor groene waterstof bouwen. Samen met Virya Energy en Sweco bereidt het bedrijf de bouw van een elektrolyser van 25 MW voor die jaarlijks 3,6 miljoen kilo groene waterstof kan produceren. Het ontwerp van de elektrolyser zal een uitbreiding tot 100 MW mogelijk maken met een potentiële productie van 14,4 miljoen kg groene waterstof per jaar.

VoltH2 is begonnen met de planning en ontwikkeling van de bouw van de groene waterstoffabriek met faciliteiten voor opslag, tanken en distributie. De overeenkomst met havenbedrijf North Sea Port voorziet ook in de mogelijke aanleg van een pijpleiding naar een tankeroverslagpunt. De locatie is bereikbaar via de weg, het spoor en de waterweg voor de levering en distributie van groene waterstof in de wijde omgeving of aan het gasnet. De investering voor de eerste fase is begroot op 35 miljoen euro, daarna oplopend tot meer dan 100 miljoen euro.

Over VoltH2

VoltH2 is een private onderneming met hoofdkantoor in Nederland en opgericht door André Jurres via zijn holding Volt Energy B.V. Sinds het begin van de deregulering van de energiemarkt heeft André Jurres bedrijven opgericht en ontwikkeld zoals Essent Belgium, NPG Energy en Volt Energy. VoltH2 richt zich op de ontwikkeling en exploitatie van groene waterstofinfrastructuurprojecten in Noordwest-Europa.