Voorspellend onderhoud met SAM GUARD

SAMSON Regeltechniek heeft onlangs SAM GUARD gelanceerd, waarmee het bedrijf een stap voorwaarts zet met betrekking tot voorspellend onderhoud. Sales Manager Jos Geers van SAMSON vertelt er meer over.

1) SAMSON Regeltechniek heeft Visual Processes Ltd gekocht. Wat gaat SAMSON met dit Israelische bedrijf zoal ontwikkelen?

“Het product SAM GUARD, gebaseerd op het bekende Precognise, wordt door Samson ingezet en verder ontwikkeld. Precognise is een tool ten behoeve van voorspellend onderhoud aan onder andere regelventielen.”

2) SAMSON gaat nu ook SAM GUARD aan haar klanten aanbieden. Hoe werkt SAM GUARD? En voor wie is het interessant?

“Met behulp van Precognise kan de operator op een efficiënte wijze vroegtijdig proces- en of systeemafwijkingen zien aankomen. Deze informatie is nuttig bij het betrouwbaar uitvoeren van het productie proces en dient ook ter ondersteuning aan zowel de reliabillity engineers alsook de afdeling maintenance.”

3) Kun je een concreet voorbeeld geven van hoe SAM tot procesoptimalisatie kan leiden?

“Eigenlijk is dat vrij simpel. Vroegtijdige, en dus ongeplande uitval van kritische regelventielen die een proces tot stilstand kunnen dwingen, kan hiermee voorkomen worden. Dat geldt voor een groot aantal processen.”

4) Gaat SAMSON met SAM nieuwe markten verkennen, of is deze tool vooral bedoeld om bestaande klanten beter te ondersteunen?

“In eerste instantie is het doel om bestaande klanten een nog betere ondersteuning te kunnen leveren. Maar uiteraard sluiten we nieuwe markten niet uit.”