VVVF lanceert vier films om verf en inkt onder de aandacht te brengen

De Vereniging voor Verf en drukinktfabrikanten (VVVF) lanceert een serie van vier korte films om het belang van verf en drukinkt te illusteren. De eerste film is inmiddels online te bekijken.

Het belang van verf en drukinkt mag volgens de VVVF breder onder de aandacht worden gebracht. Daarom komt de vereniging dit jaar met een viertal korte films waarmee een aantal aspecten van verf en drukinkt behandeld worden. De volgende thema’s komen daarbij aan bod: kleur, duurzaam, bescherming en zorg.

Volgens de VVVF vervullen verf en drukinkt – vaak ongemerkt – een belangrijke rol. Zo worden huizen door verf beschermd tegen weer en wind, kunnen windmolens gedurende een lange tijd elektriciteit opwekken en worden gebruikers van medicijnen dankzij drukinkt voorgelicht over het gebruik van geneesmiddelen.

De eerste film, met het thema ‘duurzaam’ is inmiddels te bekijken op www.vvvf.nl/film. Bij deze film wordt duidelijk dat de verf- en drukinktindustrie een aanjager is van onderzoek , ontwikkeling en toepassing van hoogwaardige, duurzame producten. De andere films volgen in de loop van het jaar.

Foto: Wikimedia Commons