Waterstof: De Sleutel tot de Energietransitie

Pepperl+Fuchs biedt de juiste sensoren en componenten voor explosiebeveiliging in de complete waardeketen van waterstof.

Wie de klimaatverandering wil aanpakken kan niet om waterstof heen. Het eerste element van het periodiek systeem is een sleutelfactor in het koolstofvrij maken van vervoer en industrie – op voorwaarde dat het gas kan gewonnen worden zonder CO2-uitstoot. De waardeketen van een windturbine tot het waterstoftankstation is evenwel lang en vol met technische uitdagingen.

Het koolstofvrij maken van onze maatschappij zal massale aanpassingen met zich meebrengen, vooral in de manier waarop we energie opwekken, opslaan, transporteren en verbruiken. “Groene” waterstof zal in de toekomst een fundamentele rol spelen bij de productie van energie en het koolstofvrij maken van industrie en zware bedrijfsvoertuigen. Om ervoor te zorgen dat deze geautomatiseerde waterstofprocessen veilig verlopen, zijn explosieveilige componenten en sensoren met uiteenlopende functies vereist.

Pepperl+Fuchs heeft vele jaren ervaring op het gebied van explosiebeveiliging en industriële sensortechnologie, waardoor het bedrijf de juiste partner is. Bovendien is Pepperl+Fuchs overal in de waterstofketen aanwezig -van de opwekking van hernieuwbare energie, hogedrukcompressie na elektrolyse, transport en opslag tot het grootschalig industrieel gebruik en in waterstoftankstations.