WEMO-techniek maakt doorstart bij de Van Mourik Group

Vanaf 1 mei 2023 worden de activiteiten van WEMO-techniek voortgezet onder de Van Mourik Group in Ede. “Deze doorstart van WEMO-techniek, meegetrokken in het faillissement van Heemhorst International, is voor mij een grote opluchting” zegt Bob Bles, die al sinds 1 april 2016 alle commerciële activiteiten van WEMO-techniek onder zijn hoede heeft. “Diverse onderdelen van de Van Mourik Group bieden goede kansen voor productontwikkeling en groei in de monstername en de automatisering rond kwaliteitszorg. Ik vind het fijn en geruststellend dat ik de relaties met de klanten die ik door de jaren heen heb opgebouwd, op deze manier kan behouden.” zegt Bob. Marco van Mourik is blij met de komst van Bob: “hij heeft veel ervaring op het gebied van monstername en testapparatuur voor de diervoederindustrie, maar ik zie ook nog goede kansen in de voeding en chemie, waar Van Mourik een goed netwerk heeft.”

De komende weken zal er vooral hard gewerkt worden om de service- en productieactiviteiten vanuit Ede op te zetten. Ondertussen blijft WEMO-techniek bereikbaar op b.bles@wemo-techniek.nl en zal Bob Bles uw vragen beantwoorden.

Naast WEMO-techniek is ook HeemHorst International BV door de Van Mourik Group overgenomen. HeemHorst wordt volledig ondergebracht in de Feed divisie Van Mourik Smart Milling Engineers. Historisch gezien is het niet meer dan logisch dat HeemHorst (voorheen eigendom van Weideman, partner in het bedrijf Weideman & Van Mourik) door de Van Mourik Group is overgenomen. “Het voelt alsof de puzzelstukjes weer op hun plaats vallen.” Aldus Marco van Mourik. Waarna Erik de Graaff, Manager van de Feed Divisie binnen Van Mourik eraan toevoegt; “Al met al zien we met de overname van HeemHorst en WEMO-techniek, dat we ons sterker plaatsen in de markt.”

De komende tijd worden de klanten van beide bedrijven geïnformeerd over de doorstart.