iot industry 4.0 concept,industrial engineer(blurred) using smart glasses with augmented mixed with virtual reality technology to monitoring machine in real time.Smart factory use Automation robot arm

Vandaag wordt in Las Vegas het jaarlijkse event AWS (Amazon Web Services) Re-invent afgesloten. Gister vond de key-note van Amazon’s hoogste technische CEO, Dr. Werner Vogels, plaats. Opvallend was dat ‘de koning van de cloud’ – dat is zijn bijnaam – de status van Industrie 4.0 met kritische blik benaderde. Volgens Vogels zijn we nog ver verwijderd van het echte Industrie 4.0 tijdperk.

Volgens Vogels is het vooral aan de leeftijd van de assets te wijten dat Industrie 4.0 eigenlijk nog in de kinderschoenen staat. Volgens de Amazon techbaas was in 2015 de gemiddelde leeftijd van de assets in fabrieken 22 jaar. Volgens hem zijn industriële bedrijven vanwege die leeftijd nog niet in staat om processen echt autonoom te laten verlopen.

Amazon zelf heeft inmiddels de nodige ervaring met de digitale revolutie opgedaan. Zo heeft het bedrijf onbemande ‘Amazon Go’ winkels die autonoom functioneren op onder andere computervision. Amazon deelt hun expertise met iedereen die een AWS account heeft. In de Amazon Builder Library kunnen geïnteresseerden een kijkje nemen.