World of Proces en World of Factory Automation 27 – 30 september Jaarbeurs Utrecht

Wees er bij van dinsdag 27 tot en met vrijdag 30 september tijdens de World of Technology & Science 2022 in de Jaarbeurs te Utrecht. Dé vakbeurs voor technologie en wetenschap in de Benelux biedt de bezoeker niet alleen zicht op de laatste innovaties, maar ook interessante lezingen en tal van activiteiten op de beursvloer. De registratie voor een beursbezoek is geheel gratis!

Van leveranciers van analyse- en meetinstrumentatie tot software ontwikkelaars en system integrators; ze zijn allemaal vertegenwoordigd in de World of Proces en Word of Factory Automation. Gezamenlijk tonen ze top of the bill oplossingen en innovaties voor de industriële automatisering.

In de beursprojecten en het seminarprogramma is onder andere aandacht voor de grotere maatschappelijke ontwikkelingen zoals de energietransitie en digitalisering. Maar passend bij het DNA van de WoTS: benaderd vanuit een technische en pragmatische blik.

Waterstof: de kansen vanuit een technisch perspectief belicht
Waterstof gaat een belangrijke rol spelen bij de verduurzaming van de Nederlandse industrie. Bij de grootschalige productie, opslag, distributie en gebruik van duurzame, groene waterstof komt echter veel kijken. Razendsnelle innovatie en slim gebruik van bestaande technologieën speelt daarbij cruciale een hoofdrol.

Op de beursvloer van de World of Automation bieden we de bezoeker een kijkje in de technische keuken van waterstofinstallaties op het Waterstofplein. Met een aantal concrete innovaties, waaronder een zonnepaneel dat direct waterstof genereert, laten de deelnemers zien wat er nu al mogelijk is in de duurzame productie en toepassing van waterstof. Daarnaast is er aandacht voor de specifieke technische eisen die gesteld worden aan een waterstofinstallatie. En natuurlijk de oplossingen die reeds beschikbaar zijn.

In het begeleidende seminar op woensdag 28 september wordt de technologie achter de getoonde innovaties verder toegelicht.

Industrial Cyber Security
Digitalisering is doorgedrongen tot alle lagen van de industrie: van de sensoren op field level tot aan plant manager die vanaf afstand de processen monitort. Ook is er steeds meer behoefte aan het koppelen van de OT en IT laag. Naast kansen, brengt dit ook uitdagingen met zich mee. Hoe profiteer van je van de verregaande connectiviteit, en bescherm je je netwerk tegelijkertijd voor aanvallen van buitenaf.

Niemand is meer doordrongen van het belang van veiligheid in het digitale domein als Hoppenbrouwers. Halverwege vorig jaar werd het bedrijf getroffen door een wereldwijde ransomware-aanval. Tijdens het Industrial Cyber Security seminar op donderdag 29 september vertellen ze openlijk over de aanval en de nasleep, maar zullen de sprekers zich vooral concentreren de lessen die geleerd zijn.

Bezoek de website voor het volledige programma van het Industrial Cyber Security seminar.