World of Technology & Science: een plezierige noodzaak – Erik Stokman

WoTS

Eindelijk is het weer mogelijk om naar live evenementen te gaan en wát een affiche hebben we voor de Nederlandse industrie beschikbaar. De vakbeurs World of Technology & Science, kortweg de WoTS, van 27 tot en met 30 september in de Jaarbeurs! Het tweejaarlijkse evenement waar technologie en wetenschap samenkomen en kennisdeling de basis is.

In de jaren voor de corona pandemie was een veelgestelde vraag bij bedrijven, ook binnen ons bedrijf: zijn beurzen nog wel een toegevoegde waarde voor het bereiken van de markt? Waarbij met name de digitale communicatiemogelijkheden werden gezien als vervanging. Tijdens de corona periode is gebleken dat digitale communi­catie heel efficiënt is, echter ook dat het beurzen niet overbodig maakt. De reden is mijn inziens, dat persoonlijk contact, actieve interactie, het zien en ervaren, maar ook de plezierige manier van informatieoverdracht bij een live evenement het verschil maken ten opzichte van digitale evenementen. De WoTS is zo’n beurs die extra waarde vertegenwoordigt, zowel op basis van de beschikbare informatie, als op het vlak van samenwerking in de keten. Dat begint al aan de basis waarbij drie verenigingen, Federatie van Technologiebranches (FHI), Feda en Machevo & Bulk, samenwerken om een voor Nederland uniek evenement te organiseren. Binnen het evenement zijn vijf werelden te onderscheiden: World of Automation, World of Laboratory, World of Electronics, World of Motion & Drives en World of Industrial Processing. De Branches krijgen binnen deze werelden hun eigen identiteit en expositieprogramma. Ze richten zich daarmee op de specifieke bezoekersdoelgroepen. Er zijn ook thema’s die overlappen en voor de gehele industriële wereld van belang zijn, zoals de energietransitie, digitalisering, maar ook de schaarste in componenten.

Om in te spelen op de actuele thema’s die momenteel in de industrie spelen, heeft de World of Automation een groot expositie­programma voor u mogelijk gemaakt met een interactief projecten- en seminarprogramma. Met aandacht voor specifieke thema’s als Industrial Cyber Security en Procesoptimalisatie in Food & Beverage. Maar ook bredere maatschappelijke onderwerpen zoals Waterstof en Kernenergie, altijd benaderd vanuit een nuchter en technisch perspectief. De exposanten gaan er samen met de verenigingen alles aan doen om een evenement van hoog niveau neer te zetten. Onze medewerkers kunnen niet wachten om uit de startblokken te schieten om onze kennis te delen, maar ook om kennis op te doen. De WoTS 2022 is een plezierige noodzaak voor iedereen die technologie en wetenschap serieus neemt.