Kan nieuwe pomptechniek helpen bij versnellen ontwikkeling coronavaccin?

De farmaceutische industrie werkt met man en macht aan een vaccin dat ons beschermt tegen covid-19. Technologische innovaties kunnen helpen bij het versnellen van dit kostbare proces, zoals de Quattroflow QF2500 quaternaire diafragmapomp die onlangs door Hitma is geïntroduceerd.

Nieuw type membraanpomp
Het nieuwe type Quattroflow QF2500 quaternaire diafragmapomp is ontwikkeld voor kritische toepassingen in de (bio)farmaceutische industrie, zoals TFF-filtratie, chromatografie, virusfiltratie en steriele filtratie. Qua aanschafkosten en flowbereik voldoet deze membraanpomp aan de specificaties van farmaceuten, maar door het snel en makkelijk omwisselen van de single-use pompkop zijn geen cleaning-in-place (CIP) en sterilization-in-place (SIP) niet nodig. Dit kan bijdragen aan een snellere kan ontwikkeling van bijvoorbeeld vaccins.

Zachte verplaatsing van vloeistoffen
Om de veiligheid, efficiëntie en zuiverheid van biologische vloeistoffen te waarborgen en de nauwkeurigheid die deze toepassingen vereisen te garanderen, is een ‘zachte’ verplaatsing van deze vloeistoffen nodig. In tegenstelling tot andere pompen heeft deze Quattroflow QF2500 quaternaire diafragmapomp geen mechanische asafdichting, bijna geen pulsatie en geen roterende onderdelen. Het farmaceutische product blijft hierdoor intact. De ontwerpverbeteringen, zoals een nieuwe pompkamer, bieden een automatische afvoerbaarheid van de vloeistof (of vaccin), waardoor deze niet verloren gaat. Bovendien maakt het pompprincipe risicovrij drooglopen, zelfaanzuiging en minimale deeltjesproductie mogelijk. Met modellen voor een- en meermalig gebruik heeft Quattroflow een pomp die aan elke toepassingsbehoefte voldoet.