Vandaag heeft Panasonic de nieuwste versie aangekondigd van de populaire ATEX-variant van de Panasonic Toughpad FZ-G1. De vernieuwde Toughpad is een fully-rugged Windows-tablet van 10,1 inch met een batterijduur van 14 uur en meer functionaliteit. De Panasonic Toughpad FZ-G1 ATEX-tablet is gecertificeerd voor gebruik boven de grond in zone 2-ruimtes in potentieel explosiegevaarlijke omgevingen in de chemische, olie- en gasindustrie.

Medewerkers in de chemische, olie- en gasindustrie werken vaak buiten en hebben een apparaat nodig dat in alle omstandigheden optimaal gebruikt kan worden; of ze nu in de regen informatie op het scherm moeten intypen, het scherm bij fel zonlicht moeten lezen of informatie moeten invoeren met een pen of met handschoenen aan.

Mobiele werkers kunnen de rugged tablet gebruiken voor vele toepassingen, zoals toegang tot geo-informatiesystemen, informatie over onderhoud en installatie of informatie over de inzet van mensen en middelen. Ze moeten ook verbinding kunnen maken met de datacommunicatie- infrastructuur om zo snel problemen op te kunnen sporen, digitale documenten en tekeningen te controleren of online reserveonderdelen te bestellen. In het veld hebben ze ook toegang nodig tot alle digitale informatie die beschikbaar is op de back-office systemen. De nieuwe versie van de FZ-G1 is een Windows 10 Pro-apparaat met hoogwaardige prestaties en een 6e generatie Intel Core i5-6300u vPro CPU-processor dat uitgebreide compatibiliteits- en verbindingsopties biedt.

Met een batterijduur van 14 uur en een hot-swappable batterij kan de Panasonic Toughpad FZ-G1 ATEX-tablet net zo lang werken in het veld als nodig is. Het uitgebreide ecosysteem van accessoires en randapparatuur zorgt ervoor dat het apparaat in elke omgeving optimaal gebruikt kan worden; of het nu in een houder in een voertuig is geplaatst of wordt gedragen. En net als de hele reeks fully-rugged apparaten van Panasonic is de tablet getest om extreme omstandigheden te weerstaan en gecertificeerd conform MIL-STD 810G- en IP65. Dankzij de flexibele configuratie-opties kan de tablet uitgerust worden met een 2D-barcodelezer, GPS, micro-SD, 2e USB 2.0, bedraad LAN of smartcardlezer. Om te waarborgen dat het apparaat aan de certificeringsnormen voldoet, heeft Panasonic een speciale batterij voor de tablet ontworpen en is de tablet voorzien van een speciale leren hoes.

“Panasonic ontwerpt en ontwikkelt al rugged apparaten voor mobiel gebruik die aan ATEX voldoen sinds de veiligheidsnorm 14 jaar geleden werd geïntroduceerd,” aldus Jan Kaempfer, General Manager for Marketing bij Panasonic Computer Product Solutions. “Deze nieuwste rugged tablet is ons veelzijdigste ATEX-gecertificeerde mobiele apparaat. Hij zorgt ervoor dat mobiele werkers in industrieën die hoge eisen stellen aan de veiligheid, de beschikking hebben over dezelfde prestaties en functionaliteit als andere medewerkers. Dit is een intrinsiek veilig apparaat zonder dat de functionaliteit en flexibiliteit worden aangetast.”

De Panasonic Toughpad FZ-G1 ATEX-tablet is verkrijgbaar vanaf februari 2018. De adviesprijs bedraagt 3.028 euro (excl. BTW).