SICK Flexi Soft veiligheidscontrollers: maximale werkplekbeveiliging, minimale inspanning

Al meer dan 65 jaar kent SICK een breed portfolio aan oplossingen voor werkplekbeveiliging. Al meer dan 10 jaar maakt Flexi Soft daar deel van uit. Inmiddels zijn er wereldwijd meer dan een miljoen van deze veiligheidscontrollers verkocht. En dat is niet voor niets: wat veiligheid betreft haalt Flexi Soft het beste in de productieomgeving naar boven. Maak kennis met de vele voordelen.

Flexi Soft in 5 voordelen

 1. MODULAIR VAN OPZET
  Bij SICK houden ze niet van beperkingen. Daarom biedt Flexi Soft tal van kostenefficiënte mogelijkheden om het aantal inputs en outputs uit te breiden, zoals de digitale I/O modules. Daarnaast kunnen ook analoge sensoren met de Flexi Soft-veiligheidscontrollers worden gekoppeld. Daarvoor heeft SICK de ANAO analoge inputmodule De beweging van een machine of aandrijving bewaken? De Flexi Soft Motion Control-modules monitoren de snelheid en positie.
 2. NETWERKCOMFORT
  Binnen het Flexi Soft-assortiment is Flexi Line de oplossing voor het in serie plaatsen van veiligheidscontrollers zónder adressering. Tot wel 32 Flexi Soft-stations zijn eenvoudig te koppelen. Ideaal wanneer eenvoudig een noodstop of resetsignaal moet worden doorgegeven aan een naastgelegen station of aan de hele machinelijn.

 3. KLAAR VOOR INDUSTRY 4.0 EN DE CLOUD
  Van veiligheidslaserscanner tot noodstopschakelaar – Flexi Soft levert de procesgegevens direct aan de bovenliggende automatiseringsstructuur en indirect aan de cloud. Handig voor diagnostische doeleinden. Flexi Soft kan met alle gangbare veldbussystemen Er zijn gateways voor CAN open, EtherCAT ®, EtherNet/IP, Modbus® TCP, PROFIBUS DP, PROFINET, DeviceNet™ en CC-Link.
 4. VEILIGE SERIESCHAKELING
  Met Flexi Loop kunnen alle veiligheidscomponenten eenvoudig in serie geplaatst worden zonder dat er concessies moeten worden gedaan aan het veiligheidsniveau. Ook blijven alle diagnostische functies beschikbaar.

 5. EXTRA INTELLIGENTIE
  Dankzij verschillende intelligente functies zorgt SICK Flexi Soft voor meer gebruiksgemak. De enhanced function interface, kortweg EFI, zorgt ervoor dat eenvoudig slimme combinaties van beveiligingssensoren en -applicaties geïmplementeerd kunnen worden zonder extra componenten en/of installatiewerk. Denk bijvoorbeeld aan simultane veldbewaking, waarbij met één veiligheidscomponent meerdere gevarenzones worden bewaakt. Of neem de bedrijfsmodusschakeling, waarmee snel tussen de verschillende sensorinstellingen kan worden geschakeld.
  Met ACR (automatic configuration recovery) worden bijvoorbeeld de configuratiegegevens van de op EFI aangesloten sensoren, ook in de systeemstekker van de CPU opgeslagen. Een sensor is zo vervangen: opnieuw configureren is niet nodig, de downtime gaat flink omlaag.

 

Dit maakt de Flexi Soft veiligheidscontrollers zo uniek:

 • Veiligheidscontroller met modulair hardwareplatform
 • Configuratiegegevens opslaan in de systeemstekker
 • Veilige netwerkintegratie van de controller met Flexi Line
 • Veilige serieschakeling met Flexi Loop
 • Betrouwbare monitoring van de aandrijving
 • Licentievrije configuratiesoftware Flexi Soft Designer