SICK MICROSCAN3 CORE ETHERNET/IPTM: nog meer functionaliteit in veiligheid

De MicroScan3 Core, de veiligheidsscanner met safeHDDMTM-technologie, staat sowieso al bekend om zijn grote robuustheid, functionaliteit en detectiebereik. Met de uitvoering MicroScan3 Core Ethernet/IPTM, die directe integratie in een Ethernet/IPTM-omgeving mogelijk maakt, worden nog eens extra veiligheidsfunctionaliteiten geactiveerd.

safeHDDMTM is gebaseerd op SICK’s bestaande scantechnologie HDDM (high definition distance measurement). Een onophoudelijke stroom van pulsen wordt per 0,4° resolutie intern geëvalueerd tot meerdere ‘gemiddelde’ waardes. Uit deze ‘gemiddelde’ waardes wordt de kleinste waarde gebruikt om de veiligheid van zones, toegangen en andere gevaarlijke gebieden te evalueren. Verontreinigende omstandigheden, zoals stof en vuil, of extreem omgevingslicht brengen de MicroScan3 niet van de wijs.

De MicroScan3 Core Ethernet/IPTM is de eerste veiligheidsscanner die direct in een veiligheidsnetwerk op basis van Ethernet/IPTM kan worden geïntegreerd. Hij is niet alleen inzetbaar voor diagnosefuncties: in combinatie met CIP safetyTM gaat een wereld aan extra mogelijkheden open. Zo kunnen vier onafhankelijke velden worden afgevraagd en is er volledige toegang tot inputs, outputs, diagnose en maintenance via het netwerk.

Kerninformatie:

  • Makkelijk te integreren veiligheidsscanner, specifiek ontwikkeld voor integratie met CIP safetyTM over Ethernet/IPTM
  • Kleine behuizing (110x135x110 mm), groot detectiebereik (4 en 5,5 meter)
  • Cat 3, PLd, SIL2, SILcl2
  • 275° scanhoek voor makkelijke plaatsing op een hoek (uitlijning luistert niet zo nauw meer)
  • Multifunctioneel tekstdisplay en bedieningsinterface op de scanner
  • Eenvoudige frontlensvervanging mogelijk
  • Veiligheidsscanner met safeHDDMTM-technologie; daardoor optimaal schok-, stof-, vuil- en lichtongevoelig

Voor meer informatie: www.sick.nl