Twee nieuwe prakticatoren voor Bosch Rexroth

Investering om praktijk nog beter te kunnen simuleren

  • Vanaf januari 2020 beschikt de trainingsafdeling van Bosch Rexroth over twee nieuwe prakticatoren op de trainingslocatie in Boxtel.
  • De nieuwe prakticumopstellingen zijn beter uitgerust en sluiten daarmee nog beter aan op de dagelijkse praktijk.

Vanaf januari 2020 gaat de trainingsafdeling van Bosch Rexroth werken met twee nieuwe prakticatoren, die de oude opstellingen gaan vervangen. Met deze gloednieuwe prakticumopstellingen kunnen praktijksituaties op het gebied van hydrauliek nog realistischer worden nagebootst.

Praktijk beter simuleren
Nieuw is het simulatiegewicht van 80 kilogram, dat de praktijk beter vertegenwoordigd en waarmee nu ook daadwerkelijk getraind worden. ‘Met deze nieuwe praktijkopstellingen kan ik de werking van over- en onderdruk en de vorming van cavitatie concreet laten zien en niet alleen in theorie uitleggen. Dat maakt het direct veel duidelijker voor cursisten’, aldus Sjef Pijnappels, trainer van Rexroth.

Veel voordelen en direct operationeel
Met deze nieuwe prakticatoren is het sneller en eenvoudiger om met elektrische schakelingen te werken. Hoewel de nieuwe opstellingen nog aangevuld worden met van geheel nieuwe componenten, zijn ze vrijwel direct operationeel en te gebruiken voor de geplande trainingen in Boxtel.

Optimale voorbereiding van cursisten
De nieuwe prakticatoren zijn de zogenoemde WS290-werkstations uit het productenpalet van Rexroth. Deze worden gebruikt voor instructie in industriële en mobiele hydraulica. Het biedt de basis voor instructies over hoe moderne hydraulische systemen presteren en bereidt cursisten optimaal voor op hun dagelijkse werkzaamheden.

Nieuwe trainingsdata voor 2020
Ook is de trainingsbrochure voor 2020 beschikbaar. Volledig geüpdatet met nieuwe data en een aantal nieuwe eLearnings.