Eenduidige signaalweergave van procesomstandigheden

De signaalzuilen Modlight Pro overtuigen door hun intensieve lichtopbrengst

Dat machines en installaties productief in bedrijf zijn, is een basisbehoefte van elke onderneming. Periodes van leegloop en stilstand dragen nu eenmaal niet bij aan economisch succes. Daarom moeten productieplanners uitvaltijden tot een minimum beperken en is het van belang om snel in te kunnen grijpen. En daarvoor moeten de procesomstandigheden duidelijk in beeld worden gebracht, iets wat u doet met de signaalzuilen uit de serie Modlight Pro van Murrelektronik.

 Bij procesomstandigheden gaat het om routinematige processen, onvoorziene gebeurtenissen en ook noodsituaties. De signalen die dan worden verstuurd, moeten zo eenduidig zijn, dat medewerkers ze zelfs onder hoge druk of stress intuïtief herkennen. Vergelijk het met een voetgangerslicht: iedereen weet dat groen ‘lopen’ betekent en rood ‘blijven staan’. Zo weet een operator ook meteen dat een machine met een groene signaalstatus normaal in bedrijf is, en dat er bij een rood signaal iets fout is wat misschien gevaarlijk is. De laatste technische ontwikkeling hierin is het gebruik van signaalzuilen.

Signaalzuilen uit de serie Modlight Pro
De nieuwe Murrelektronik-signaalzuilen uit de serie Modlight Pro kunnen naar individuele behoefte worden samengesteld uit maximaal vijf kleurelementen. Behalve in de kleuren rood en groen zijn ze ook verkrijgbaar in geel, blauw en transparant. De veelvuldig gebruikte kleurencombinaties van de Modlight Pro zijn ook als compleet gemonteerde signaalzuilen verkrijgbaar. En is een lichtsignaal niet voldoende? Installeer dan de buzzermodule, waarvan het signaal in alle richtingen goed te horen is: u stelt de geluidssterkte variabel in tot een maximum van 90 dB. Daarmee zijn de akoestische signalen ook in een lawaaierige omgeving gegarandeerd duidelijk te horen.

Onderhoudsvrij, dus tijds- en kostenbesparend
Dankzij een innovatieve en energiezuinige ledtechnologie is het vervangen van gloeilampen niet nodig. De leds hebben een bijzonder hoge levensduur en branden minimaal 40.000 uur op volle lichtsterkte. Ook daarna neemt de intensiteit maar in geringe mate af, wat voor het menselijk oog nauwelijks waarneembaar is. Dat betekent dat de zuilen tijdens de gehele bedrijfsduur van een machine volledig onderhoudsvrij zijn, en dat levert een aanzienlijke tijds- en kostenbesparing op. De groepering van het reflectiesysteem is in vergelijking met het vorige model verder geoptimaliseerd. Dat zorgt ervoor dat de actuele procesomstandigheden ook vanaf grote afstand duidelijk te herkennen zijn.

Praktisch en wereldwijd inzetbaar
De serie Modlight Pro-signaalzuilen zijn inzetbaar voor signaalweergave volgens bijvoorbeeld de voorschriften van de veiligheidsnorm voor machines IEC 60204-1. Dankzij de gesloten bouwstijl zijn de Modlight Pro-signaalzuilen hermetisch water- en stofdicht, overeenkomstig de veiligheidsnorm IP65. Door de vele officiële toelatingen en de ongevoeligheid voor vibraties worden de signaalzuilen over de hele wereld toegepast. Niet alleen in de industriële sector, maar ook daarbuiten, bijvoorbeeld bij de automatisering van gebouwen.

De zuilen met een diameter van 50 of 70 millimeter zijn verkrijgbaar met een insteekbare M12-aansluiting. De kleurelementen worden met een bajonetaansluiting zonder benodigd gereedschap met elkaar verbonden, en dat kan in zeer korte tijd. De praktische aansluitklemmen zijn kleurgecodeerd en komen overeen met de kleur van het verlichtingselement. Dit vermindert de kans op een foutieve montage. Een bijzondere optie is de magneetvoet. Daarmee zijn de zuilen niet alleen eenvoudig te monteren, maar ook snel te demonteren, bijvoorbeeld om ze te  vervoeren. Dankzij het gladde oppervlak rondom zijn de zuilen bijzonder gemakkelijk te reinigen.