Het is een actueel onderwerp: energie-efficiëntie in werktuigmachines. Stroomverslinders zijn uit de gratie, Blue Competence is de nieuwe toverformule. En dat is precies waar Murrelektronik zich mee bezighoudt. Met de beste producten en optimale oplossingen verbetert u de energie-efficiëntie.

Wie een kritische blik werpt op machines en installaties, kan veel energie en dus kosten besparen. En niet alleen in de productiefase, maar ook – of misschien zelfs vooral – in de stand-byfase. De stand-byfase heeft een basisverbruik dat uiteindelijk zorgt voor een aanzienlijke belasting, denk alleen al aan continu actieve adapters en waarschuwingslampjes. Murrelektronik heeft de juiste producten en praktijkoplossingen voor uw optimale energie-efficiëntie.

Meteen energie-efficiënter werken
Met een paar eenvoudige maatregelen is uw energiegebruik meteen lager. Hoe we dat doen? Met energie-efficiënte componenten en onderdelen om machines die niet aan het productieproces deelnemen tijdelijk in ruststand te zetten. Een overzicht van de mogelijkheden:

  • Emparro schakelden netvoedingen: bijna 100 procent efficiënt
  • MB Redundancy Balance: twee netvoedingen redundant schakelen
  • Modlight-Singnaalzuilen : energiebesparende LED verlichting
  • Optocouplers: kleine beetjes zijn samen veel
  • MSUD-ventielstekkers met vermogensreductie
  • MICO+ : schakelbare stroombewaking voorkomt standby verlies van machineonderdelen die niet in bedrijf zijn

Verbazingwekkend eenvoudig
U ziet het: de energie-efficiëntie in werktuigmachines verbeteren kan op tal van manieren. Veel aanpassingen zijn bovendien verbazingwekkend eenvoudig – Murrelektronik is hiervoor uw juiste partner.