Kennisnetwerk van Phoenix Contact B.V. groeit gestaag

Phoenix Contact verwelkomt de opleiding Elektrotechniek van Hogeschool Windesheim als nieuw lid van EduNet, een internationaal kennisnetwerk op het gebied van industriële automatisering. Het netwerk bevordert de samenwerking en uitwisseling van automatiseringskennis tussen het hoger onderwijs en de industrie. Studenten van de deelnemende onderwijsinstellingen kunnen hierdoor gebruik maken van de meest moderne automatiseringstechnieken.

 Europese samenwerking
“Voor ons is de samenwerking met andere onderwijsinstellingen in Europa erg belangrijk”, zegt Jan Kampen, docent Elektrotechniek aan Hogeschool Windesheim. “Voor onze studenten is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de laatste ontwikkelingen en toegang te hebben tot de vakkennis die op Europees niveau beschikbaar is. EduNet maakt het makkelijker om het contact met andere Europese onderwijsinstellingen te leggen.”

EduNet plaquette
Op 19 november van dit jaar ontving Jan Kampen van Johan Peters Geessink, Marketing Manager bij Phoenix Contact, de EduNet-plaquette én vijf PLCnext Technology controllers. “De toekomst vraagt om vakkundige en creatieve engineers die buiten gebaande paden durven te treden”, zegt Peters Geessink. “De samenwerking tussen Hogeschool Windesheim en EduNet biedt volop kansen voor de engineers van morgen. Een hoog opleidingsniveau van afstuderende engineers is van levensbelang voor elke onderneming in de industriële automatisering.”

PLCnext
“We gaan PLCnext inzetten binnen vakken op het gebied van besturingstechniek en industriële automatisering”, aldus Kampen. “Op die manier kunnen onze studenten ervaring opdoen met een besturing die helemaal van deze tijd is. Dit platform ondersteunt een scala aan programmeertalen en is open source. Dat biedt mogelijkheden die andere PLC-fabrikanten nog niet bieden. Daarnaast gaan we starten met een deeltijd Ad opleiding en zijn we bezig met het opzetten van een onderzoeksgroep op het gebied van Industriële Automatisering. Ook daarin willen we dit platform gebruiken.”

Meer informatie over EduNet