GHM Group neemt Valco over

Nu ook niveauschakelaars met de vertrouwde  “Made in Germany” kwaliteit

Onlangs is het Italiaanse bedrijf Val.co S.r.l., gevestigd ten noordwesten van Milaan, toegetreden tot de Duitse GHM Group.

Val.co S.r.l., (ook wel geschreven als Valco) is één van de Europese topproducenten van niveau bewaak- en meetinstrumenten, veelal gebaseerd op het eenvoudige en zeer betrouwbare vlotterprincipe. Valco bouwt deze instrumenten niet alleen voor horizontale, maar ook voor verticale toepassing in een groot aantal soorten, maten, uitvoeringen en materialen (waaronder messing, RVS, PP en PVDF). Naast de standaard versies leveren ze ook maatwerk, zoals Atex (explosieveilige) en geheel op klantenwens samengestelde instrumenten.

De GHM Group en Valco zijn geen onbekenden van elkaar: Ze werken al tientallen jaren  nauw samen. Deze overname is dan ook voor beide partijen een logische volgende stap. Voor Valco geeft dit zekerheid over de continuïteit van het bedrijf. Daarnaast bieden de verkoopkanalen van GHM ook veel potentieel voor verdere groei.

De GHM Group wil de komende jaren haar positie als one-shop leverancier op de markt voor de machinebouw verder versterken. Ten eerste door te gaan werken in overzichtelijke business units, waarbij de producten van Valco onderdeel zijn van de unit ‘Industrial Sensors“. Door deze werkwijze kan GHM haar zeer brede assortiment beter af te stemmen op de markt. Per business unit streeft GHM naar een compleet assortiment door het doen van overnames, zoals Valco, maar ook door steeds meer eigen producten te ontwikkelen.

Hiermee wordt GHM steeds aantrekkelijker voor machine- en installatiebouwers, in bijvoorbeeld  watertechniek, hightech machinebouw en milieutechniek. Voor alle benodigde meetapparatuur voor aanwijzen, bewaken en meten van doorstroming, niveau, druk en temperatuur is GHM dus een one-stop-shop!

GHM Meettechniek BV uit Eemnes, al jarenlang de verkooporganisatie voor Nederland, vertelt u er graag meer over. Kijk op onze website www.ghm-nl.com, bel ons op 035-5380540 of mail naar info@ghm-nl.com.