Over een paar dagen is het al zover: van 31 oktober tot en met 3 november staat de RAI in het teken van Aquatech. In Process Control nummer 6 las u al wat er te doen was op deze internationale waterbeurs. Hier zetten we graag nog even de puntjes op de ‘i’.

Kansen in de pompen industrie
Het nieuwe Pumps & Process Plaza behandelt het gebruik van pompen binnen de gehele watersector, zowel voor het verplaatsen van water als in procestoepassingen als chemische dosering. Het plaza wordt mede georganiseerd door partner DdV Media International en wordt gepresenteerd in een informele open omgeving waarin deelnemende bedrijven nieuwe zakelijke contacten kunnen leggen.
‘Water moet altijd worden vervoerd en behandeld waardoor pompen echt het hart zijn van de watersector,’ aldus Marcel Meijers van DdV. Het plaza is een groep van tien bedrijven rondom een centrale bar waar nieuwe mogelijkheden worden gecreëerd voor samenwerkingen tussen allerlei verschillende bedrijven op Aquatech’.

Bredere toepassingen voor ontziltingstechnologieën
Het Desalination paviljoen wordt mede georganiseerd door de European Desalination Society (EDS) en omvat zowel technologische bedrijven als diverse EU-gefinancierde ontziltingsprojecten. EDS houdt ook een reeks ontzilting gerelateerde presentaties in het AquaStage programma.
‘Desalination breidt zich steeds verder uit’, zegt Dr. Miriam Balaban, secretaris-generaal van EDS. ‘Aquatech Amsterdam biedt de mogelijkheid om de interactie met diverse vertegenwoordigers in de water industrie te stimuleren. Ook zullen de onderzoeksprojecten die we presenteren, waarbij elk ongeveer tien bedrijven betrokken zijn, de huidige breedte van ontzilting illustreren’.

Ondersteunen van Smart Water Utility Management
Het Smart Water Networks paviljoen wordt mede georganiseerd door het Smart Water Networks Forum (SWAN). Dit zijn bedrijven die bijdragen aan het toenemend gebruik van data-driven technologieën in Water Utility Management. SWAN zal ook een reeks presentaties leiden in het AquaStage programma. ‘De water industrie ziet steeds meer het potentieel van smart wateroplossingen’, zegt Amir Cahn, Executive Director van SWAN. ‘SWAN kijkt uit naar de presentatie van het paviljoen op Aquatech, aangezien het een uitstekende gelegenheid is om gericht aandacht te besteden aan deze interesse door de laatste smart water trends te bespreken en de dialoog aan te gaan met wereldwijde spelers op dit gebied.’

Paviljoen activiteiten tijdens Aquatech Amsterdam

  • De bedrijven die deelnemen in het Smart Water paviljoen sament met het SWAN Forum zijn: Aganova Group, Bentley Systems, ControlPoint, Kamstrup, Servelec Technologies, Utilis en Watener.
  • De AquaStage sessies ‘Smart Water Networks: achieving resilience through innovation’, vindt plaats in hal 3, standnummer 03.118, Woensdag 1 November, 11:00 – 13:15 uur.
  • De deelnemende partijen in het Desalination paviljoen samen met het European Desalination Society zijn: Adiquimica, Aqua Abib, BASF en de EU projecten Integroil, REvivED en Saltgae.
  • De AquaStage sessies ‘Desalination and water treatment’ – research & technology’, vindt plaats in hal 3, standnummer 03.118, Donderdag 2 november, 14:00 – 17:00 uur.
  • Pumps & Process Plaza bevindt zich in Hal 1, 01.410
  • The Innovation Avenue in Hal 7, 07.520 in het Netherlands Pavilion