De eerste plakken staal rollen uit de nieuwe continugietmachine (foto: TataSteel).

Tata Steel heeft 21 oktober de nieuwe continugietmachine in de staalfabriek in IJmuiden in gebruik genomen. Het is met 220 miljoen euro de grootste investering in de afgelopen 20 jaar. Met de nieuwe installatie kan Tata Steel een nog breder palet geavanceerde staalsoorten produceren, waaronder zogenaamde ’advanced high strength steels’ en ’ultra high strength steels’, die supersterk, maar tegelijkertijd ook goed vervormbaar zijn.

De bouw van de nieuwe continugietmachine is in 2016 gestart. De investering is onderdeel van het Star (Strategic Asset Roadmap)-investeringsprogramma van een half miljard euro. Het aanvullende RoadmapPlus programma van 300 miljoen euro moet de overlast van stof, geur en geluid voor de omgeving verminderen.

Geavanceerde staalsoorten

Klanten kunnen met de geavanceerde staalsoorten producten maken die bijdragen aan het verder verduurzamen van de maatschappij. Autofabrikanten kunnen met deze staalsoorten lichtere en dus zuinigere auto’s ontwerpen, die volgens Tata Steel tegelijkertijd nóg veiliger zijn dan de huidige modellen.

In een continugietmachine wordt vloeibaar staal uitgegoten tot plakken staal, die vervolgens in de warmbandwalserij tot rollen staal worden uitgewalst. De continugietmachine heeft een meer geavanceerd procesbesturingssysteem voor het beïnvloeden van de stroming van het staal in de gietvorm in vergelijking met de voorgangers. Dat zorgt volgens Tata Steel voor een betere kwaliteit van het product.

Detectie procesverstoringen

Het bedrijf weet volgens een artikel in het personeelsmagazine niet precies hoe het staal in de gietvorm stroomt en wanneer stolling begint. Dat geldt ook voor de concurrentie. Tata Steel gebruikte eerst zogeheten thermokoppels om het proces in de gietvorm te bewaken. De 40 meetpunten zorgen voor detectie van procesverstoringen.

Glasvezeltechniek

De nieuwe continugietmachine gebruikt een innovatieve glasvezeltechniek waardoor het aantal meetpunten is uitgebreid naar ruim 2.350. De inzet van optische vezels als temperatuursensoren biedt de mogelijkheid het proces met hoge resolutie te monitoren, zonder het te verstoren. Dit geeft volgens Tata Steel een beter inzicht in het proces en komt de proces-en productverbetering ten goede. Het bedrijf wil op termijn ook de andere gietmachines van optische vezels voorzien. Het innovatieve project is één van de genomineerden voor de interne Innovista 2021 award.