SICK gatewaysysteem TDC: de ‘missing link’ om uw industrie 4.0 oplossing concreet te maken

Voor vragen als “hoe verbindt je mobiele platforms als AGV’s en AGC’s met het intelligente bedrijfsnetwerk” en “hoe krijg je meer inzicht in en grip op de processen in het veld” heeft SICK het antwoord. Het gatewaysysteem TDC verzamelt de data van alle aangesloten sensoren – ongeacht merk – en stuurt deze via mobiele communicatie, WLAN of Ethernet naar de klantserver, SICK-cloud of klantspecifieke SaaS-cloudoplossingen. Met alle in- en uitgaande data worden processen geoptimaliseerd, gaat de transparantie omhoog en krijgt de productie een boost.

Voor machinebouwers, system integrators, logistieke dienstverleners en eindgebruikers biedt de TDC een wereld aan mogelijkheden. Zo is de TDC bijvoorbeeld inzetbaar voor:

Remote tracking van silo- en containerniveaus
De TDC maakt het op afstand volgen van het niveau van vloeistoffen, cement en andere materialen mogelijk. Datavisualisatie geschiedt in de cloud.

Inzicht in de prestatie van voertuigen en machines
De TDC geeft de prestatiegegevens van voertuigen en machines door. Denk aan brandstofverbruik, helling en aantal motor- of ventilatoromwentelingen per minuut.

Positiebepaling
Dankzij de TDC is informatie over de indoor en outdoor positie van heftrucks, AGV’s, AGC’s en dergelijke realtime beschikbaar. En dat zonder complexe of dure infrastructuur.

Voorspellend onderhoud
De TDC kan een signaal afgeven wanneer onderhoud nodig is. Bijvoorbeeld bij ernstige vervuiling van laserscanners op kranen. Zo voorkomt men downtime en ongelukken.

In aanvulling op de TDC-M en TDC-B systemen, is er nu ook de TDC-E. Deze kan:

  • data van sensoren verzamelen (picoStratus, SOPAS)
  • hiermee berekeningen doen (NodeRED, Docker (custom containers))
  • draadloze verbindingen opzetten (WLAN, WPAN, 3G)
  • communiceren met bovenliggende systemen zoals de cloud (MQTT, OPC UA, JSON)
  • mobiele notificaties sturen (3G, WLAN, WPAN)
  • zowel indoor (UWB) als outdoor (GPS) de positie bepalen