SICK’s nieuwste LiDAR sensoren voor velddetectie en meetdata met reikwijdte

Hoe kan een AGV zien of objecten zijn route blokkeren? Hoe kan een kraan veilig bewegen zonder een botsing te veroorzaken met objecten in de omgeving? Waar bevinden zich onbevoegde personen binnen een gebouw of op een terrein? SICK levert het antwoord met een breed portfolio aan LiDAR-sensoren oftewel Laser Imaging Detection And Ranging scanners.

Binnen het portfolio zijn de nieuwste innovaties:

  • De single-layerscanner LMS1000 met één scanlaag valt op door zijn geringe inbouwhoogte, hoge scanfrequentie en zijn uitgebreide filtermogelijkheden. Deze filters zorgen ervoor dat mist, regen of sneeuw geen meetfouten veroorzaken.
  • Met de multi-layerscanner MRS1000 gaat SICK nog een stap verder. Door de vier scanlagen wordt detectie en datageneratie in een ruimterlijkere opzet mogelijk. De betrouwbaarheid van detectie op bijvoorbeeld (zelfrijdende) voertuigen kan daarmee naar een hoger plan worden getild.
  • Is er meer informatie nodig dan met één of vier scanlagen kan worden gemeten? Dan biedt de multi-layerscanner MRS6000 De 24 scanlagen zorgen voor een gedetailleerd scanbeeld zonder gaps en met een zeer regelmatig puntenpatroon. In het beeld zijn objecten goed te herkennen. 

Voor meer informatie: www.sick.nl