Succesvolle 1e editie van secure coding training High Tech Institute en Scademy

High Tech Institute werkt nu samen met Secure coding Academy (Scademy), een specialist die zich volledig richt op trainingen voor veilige software. In oktober organiseerden zij de training ‘C and C++ secure coding’ in Eindhoven.

Tien personen namen deel en gaven docent Ernõ Jeges een gemiddeld cijfer van 8.4 uit 10 voor zijn manier van lesgeven. Deelnemers gaven commentaar als: ‘Zeer goede training, met veel illustratieve voorbeelden, om me bewust te maken van problemen met softwarebeveiliging.’ – ‘Opleiding was zeer interessant en voor mij heel onthullend.’ – ‘Ik waardeer de inhoud van de cursus, de leraar voldeed aan de verwachtingen. De cursus was echt interactief ‘. De volgende editie is van 9 – 11 april 2019 in Eindhoven. Iedereen kan zich inschrijven voor deze training.

Ernõ Jeges en László Drajkó zijn partners van Scademy. Dit Hongaarse instituut biedt een kleine veertig trainingen aan, waarbij security voor embedded systemen de specialiteit is. Onderwijs over veilige code is een arbeidsintensieve tak van sport. Jeges’ doel daarbij is niet om mensen hacken bij te brengen, maar om paranoia te ontwikkelen. ‘Die emotie is belangrijk’, zegt hij. ‘Het heeft een impact die je met online trainingen niet voor elkaar krijgt.’ Veilig coderen kost volgens László Drajkó geen extra tijd. ‘Het kost wel tijd om het te leren, maar daarna niet meer.’