Asset Monitoring System: het breed inzetbare kwaliteitscontrolesysteem

Met het Asset Monitoring System brengt SICK een nieuw kwaliteitscontrolesysteem op de markt dat dankzij de modulaire opbouw met codelezers uit de Lector6xx-serie inzetbaar is voor meerdere toepassingen. Zo kan het worden ingezet om te bepalen of herbruikbare dragers zoals bakvormen en kratten nog voldoen aan de kwaliteitseisen voor gebruik in het productieproces. Ook is het systeem uitstekend in staat om een database te genereren van alle verschillende producten die op de productielijn voorbijkomen.

Het kwaliteitscontrolesysteem verzamelt gedetailleerde informatie door het lezen van 1D- en 2D-codes. De producent heeft zo realtime-inzicht in de status van de herbruikbare dragers of in de hoeveelheid geproduceerde productvarianten.

Het Asset Monitoring System is met recht een standalone totaaloplossing te noemen, omdat het alle fases in het kwaliteitscontroleproces bestrijkt. Zo detecteert het de verschillende items, leest het de bijbehorende codes, zet het een database op met aantallen, geeft het de gewenste outputsignalen, exporteert het de database automatisch naar een bovenliggend systeem en is het gemakkelijk te bedienen via een HMI.

 

Als standalone-oplossing laat het kwaliteitssysteem zich eenvoudig in bestaande productie-installaties inbouwen. SICK levert de hard- en software en ondersteunt graag bij de ingebruikname. Dat laatste gaat snel, omdat de PLC niet hoeft te worden aangepast. Het Asset Monitoring System werkt namelijk met een standaard softwareoplossing die internationaal gebruikt en ondersteund wordt.

Kerninformatie:

  • Standalone-oplossing voor kwaliteitscontrole
  • Registreert productiegegevens door het lezen van 1D- en 2D-codes tijdens de lopende productie
  • Eenvoudige toegang tot gegevens door automatische exportfunctie; gegevensexport via configureerbare FTP-verbinding
  • Probleemloos te installeren binnen bestaande systemen; geen PLC-aanpassingen nodig
  • Intuïtieve bediening via HMI met 7 inch touchscreen
  • Weergave van livebeeld en leesstatistieken
  • Voorzien van Ethernet- en USB-aansluiting
  • Toepassingsgebieden: productieprocessen waar herbruikbare dragers (bakplaten, -vormen, fusten, kratten etc.) worden gebruikt en/of productielijnen waar meerdere soorten producten over dezelfde lijn bewegen (bijv. FMCG-industrie, voedingsmiddelen- en drankensector en bouwmaterialenindustrie)

Meer informatie