Chemiepark Delfzijl positief over veiligheid in 2020, incidenten gehalveerd

Op Chemiepark Delfzijl werd het aantal incidenten in 2020 gehalveerd vergeleken met 2019. Ruim 40 meldingen kwamen binnen, ten opzichte van ruim 80 in 2019. Van die 40 meldingen ging het bij 12 meldingen om een gasalarm, vergeleken met 15 in 2019. Bij die 12 meldingen werden de hulpdiensten ingeschakeld. Bij 1 melding was er een dodelijk slachtoffer te betreuren toen er een contractor onwel werd.

Het grootste gedeelte van de meldingen betrof kleinere incidenten waarbij lichte verwondingen door werknemers werden opgelopen. 2020 was dus aanzienlijk veiliger jaar dan 2019, maar toch wil Site Director Johan Visser nog niet spreken van een trend. Wel vindt hij het een ‘bemoedigende stap naar nul incidenten’.

Volgens Chemiepark Delfzijl is de halvering van het aantal incidenten het gevolg van een aantal ontwikkelingen. Zo geldt er op het terrein een streng corona-beleid, zijn er digitale startwerkinstructies, mag en moet iedereen ‘stop’ durven en kunnen zeggen en is er een zogenaamd Contractor Safety Panel. Daarnaast is er het nieuwe ‘Veiligheid Oosterhoorn’ programma, zijn er extra controles aan de poort en is er een hernieuwde samenwerking tussen bedrijfsbrandweer Falck en enkele buurbedrijven.

Meer info over Chemiepark Delfzijl.

Meer nieuws over Chemiepark Delfzijl op Process Control.